tiistai 2. elokuuta 2011

Viikonlopun kujeet

Lauantaina treenailtiin Sessan kanssa ahkerasti. Ensin tokoa; Nova teki muutaman vauhtimetallinoudon, ei edistystä vieläkään pelleilyn osalta. Ruutu oli oikein hyvä! Repunkierron kautta luoksetulon stoppeja. Liikkeestä istuminen käskytettynä hyvä. 

Tokoilin myös Caran kanssa, mutta hmmm....siitä ei ole paljoa kerrottavaa :)

Sitten agia, Nova oli niin innoissaan, sillä tätä ennen aksattiin viimeksi juhannuskisoissa, joista on jo iäisyys! Nova oli oma kiltti itsensä ja teki mitä pyysin! Treenattiin Sessan kanssa salaa sunnuntaita varten valmiiksi kaikki vaikeat kohdat radalta, jotta oltaisi sitten voitu Lentsulle näyttää kuinka hyviä Nova ja Muu ovat:) Paljastin tämän nyt, sillä sunnuntain kimppapentutreenejä ei pidettykään. Isot kiitokset Sessalle, joka kerta toisensa jälkeen jaksaa neuvoa meitä agissa (kuten kaikessa muussakin). Ja nyt tuli muuten taas ohimennen hyvä muistutus siitä, miten ison työn kasvattaja on tehnyt kääpiöpentujen kanssa pikkupentuaikana, ei voi muuta kuin olla kiitollinen että noin hyvän koiran olen saanut, vaikka välillä taistellaankin tokoliikkeiden kanssa:). Mutta olen hiljaa enkä enää ikinä valita, tietäisittepä vaan mitä ihme outoja ongelmia Sessan koirilla on tokossa :D Meillä ei ole hätäpäivää..... :) Ja arjessa -voisiko muuta toivoa mitä Nova on, se on aivan unelmakoira, meille täydellinen pakkaus jota rakastetaan tuollaisena kuin se on aivan valtavasti ja se tietää sen <3 . Kaiken lisäksi se on valtavan kaunis pitkine jalkoineen! 

Noniin ja takaisin asiaan. Lauantaina kaiken päätteeksi Nova, Cara, M.U ja Nera pääsivät uimaan. Novasta on tullut kyllä mahdoton uimamaisteri. Muut jäävät jalkoihin kun toinen hakee heitettyä lelua vedestä!   

Sunnuntai meni sitten yrittäessäni ymmärtää että Lentsulle on tullut uusi pentu! Enkä ymmärtänyt vaikka koko päivän mietin asiaa ja vielä yölläkin:) Koirat saivat viettää mökkielämää, ja Nova on niin onnellinen kun saa touhuta mukana ja olla koko ajan vapaana. Novasta on tullut mahdottoman kiltti, se kuuntelee mitä sanon, eikä karkaile enää metsässä (ellei pupu tule) tai lähde yksin pikkutielle katsastamaan marjojenpoimijoita. Nova lenkkeilyttää itse itseään varastamalla jonkun Crocsin tai mitä ikinä keksiikään, ja sen kanssa se painelee YKSINÄÄN hullunympyrää pisin tonttia ja on niin onnellinen. Mökki on myös Nellin paratiisi kaikkinen metsän hajuineen, vaikka pitkän  hihnan päässä joutuukin olemaan. Niin se vaan ottaa aurinkoa pitkin pituuttaan! Otin itseäni niskasta kiinni, ja olin kokonaan treenaamatta. Me kun treenataan edelleenkin aivan liikaa.

Maanantaina iltapäivällä Nova pääsi tekemään pihatokoilut, ja oli niin hyvä, niin hyvä! Ruutu oli tosi hieno, vaikkakin menee pitkäksi usein (mun vika). Seuraaminen hienoa seuraamispallo kainalossa. Luoksetulon stopit täsmälliset! Nouto puukapulalla kunnossa, pito saatiin taas hyväksi. Toko on niiiiiiin kivaa! Ongelmana vaan tuo liika treenimäärä, jos olisin töissä, niin se ongelma ratkeaisi ihan sillä.

Illalla sisällä temppuja. Nova on vihdoin ja viimein keksinyt ristiaskeleiden idean :) se on kyllä taitava temppuilija, vaikkei temppuiluun ollakaan keskitytty juuri sen enempää. Nyt on pakko vähän ryhdistäytyä silläkin saralla, koska ensi viikonloppuna olisi vuorossa koiratanssileiri. Mursulle on nyt löytynyt musiikki, johon joulukuun kisaohjelma (Helsinki, Voittaja-näyttelyn yhteydessä) väsätään....joskus. Ei ole vieläkään "se" musa, jonka todella haluan, mutta eiköhän se löydy sitten, kun nova on taidoiltaan "sen" musiikin vaatimalla tasolla:) Entäs Nellin ohjelma, mistä mä sille revin musiikin......apua tää on ikuinen ongelma tässä lajissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti