perjantai 30. maaliskuuta 2012

Nelli 8 vuotta!

Tänään vanhamummo Nellin 8-vuotis synttärit <3

Tänään ilta sujui rattoisasti Nadjan kanssa ensin reenaillen ja sitten meillä maailmaa parantaen. Novalla toki edelleen ongelmia palkattomuudessa, sen kanssa projekti on pitkä. Yritettiin ketjuttaa vaikeita pätkiä kun Nova tekee sen, että siitä, mistä se ei viimekerralla saanut palkkaa, se ei sitten seuraavalla kerralla tee sitä liikettä enää lainkaan. Muuten leikkitreenissä se teki innokkaasti ja jaksoi hienosti. Huomenna kisat, ja kertaakaan ei olla päästy ohjelmaa kokonaan läpi....en voi siis antaa sen treeneissä lintsata ainoatakaan kohtaa, muuten olen lirissä. Paljon treenailtiin itse temppukäskyjen erottelutreeniä ilman mitään apuja jotta koira kuuntelisi paremmin. (Esim. saavin kierto etu- ja takaperin, saavin päälle, saavin kierto etujalat sen päällä.)

Yleisesti koiratanssista lajina mietittiin taas sen vaikeutta. Sekä Hipin että Novan ohjelmat ovat tosi nopeatempoisia ja vaativia, joissa koko ajan tapahtuu, koiran pitää kuunnella niin tarkkaan, vaihtaa liikkeestä ja suunnasta toiseen ja paljon musiikin iskuille ajoitettuja kohtia. Tämä on niin sekametelisoppa, toisin kuin esim tokossa, missä on koiralle aina sama liike samoin suoritettuna. Ei ole lainkaan sama asia, että koira tekee temput erikseen yksittäisinä temppuina kuin että se suorittaa ne kokonaisena pitkänä ohjelmana ketjutettuna. Ja vielä palkatta, mikä meille koitui nyt heti kompastuskiveksi.

Sitten päästiin siihen aiemminkin mainitsemaani asiaan, että vaikka koira olisi miten taitava tahansa, ei koiran taitavuus ja tekniikka voi korvata ohjaajan puutteita. Koska tempuista tulee vain osa pisteistä, on se kaikki muu enemmän kuin ratkaisevaa. Ja tämä "kaikki muu" on niin niin vaikeaa. Jos miettii minkätasoinen koira voi läpäistä tokosta alokasluokan, koiratanssissa alokkaaseen vaaditaan jo huomattavasti enemmän, puhumattakaan htm:stä johon meillä ei ole Novan kanssa asiaa vieläkään ikuisuuksiin, edes sinne alokasluokkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti