keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Uusi Ruotsin valio!


Viikonloppuna käytiin kisaamassa Ruotsissa. Sieltä kotiin tuli uusi Ruotsin koiratanssivalio!Matkakaverini Merja ja Nadja ovat kirjoittaneet kivat koosteet blogeihinsa reissusta kuvien kera, joten enpä kirjoita uudestaan samoja juttuja :)
http://vauhtinallen.blogspot.fi/2014/06/koiratanssimatka-ruotsiin.html
http://nadjankoirat.blogspot.fi/2014/06/halsningar-fran-sverige.html

Luokkakoot olivat suuret verrattuna Suomeen, tosin tuolla ei ollut kisaajien määrääkään rajoitettu. Oli monin osin vähän erilaiset kisat, mitä Suomessa. Suomen alokasluokassa on taso kyllä jo aika eri, mitä tuolla nähtiin. Suomalaisia tultiinkin kehumaan mm. selvistä aloituksista ja lopetuksista ja siitä, että ohjelmassa oli juonta ja ideaa. Suomalaisille aika perusjuttuja...? Rekvisiittaa ei alokasluokassa juuri nähty, ohjaajan esiintymisvaatetuksia ei aina edes voittajaluokassa. Valmiiksi miksattu musiikki oli siellä varmaan aika luksusta, kun oikein jouduimme miettimään, että miten tää nyt laitetaan ruotsiksi, että kyseessä on ihan koko kappale, eikä sitä tarvi musiikinsoittajan pätkiä :D Nova edusti kisoissa Auran Nuuskuja, meidän tokoseuraa, hahaa. Ihan huvitti :D

Fs voittajaluokassa, eli kolmosluokassa, oli ilmeisesti aluksi 16 osanottajaa, mutta en tiedä mihin niistä osa sitten hävisi. Poissaoloista kun ei tarvinnut mihinkään ilmoittaa...

Ennen meidän vuoroa tuli totaalinen kaatosade. Eihän siinä ehditty sateensuojaan. Sateen loputtua kisoja jatkettiin ja esityksellään Nova tuli luokassaan toiseksi! En olisi kyllä uskonut, että siinä porukassa käy niin, kun oli mukana koirakoita myös Ruotsin maajoukkueesta! Luokan voitti manchesterinterrieri disco-ohjelmallaan.

Renata Johansson: Utförande: 8,7, Programmets planering och kvalitet: 9,2, Tolkning av musik: 9,1
Very good planned routine. Well planned music that fits the program & the dog. Some barking but the dog does work well anyway!! Good performance from you aswell!
Anna-Karin Åkerblom: Utförande: 9, Programmets planering och kvalitet: 9,2, Tolkning av musik: 9,8
Very nice program! Perfectly adjusted to the music. The team was very showful and very good work together.
Yht. 27,50p/30p --> Certifikat 

Nova sai kutsun myös koiratanssimaajoukkueeseen vuodelle 2014! Tiedossa MM-kisat Suomessa elokuussa ja PM-kisat Norjassa marraskuussa. Valinta tehtiin vuoden kisatulosten perusteella. Novalla on ollut kyllä aikamoisen huikea voitokas freestylevuosi ja SM-kisojen toinen sija, syksyllä valoitui ja kisa toisensa jälkeen kerännyt sertejä hyllykköä koristamaan. 

Nyt vain edelleen lomaillaan ja seuraava kausi, tai ehkä koko loppuvuosi kisataan varmasti vähemmän ainakin freestylessä. Ratkotaan haukkuongelmaa ja katsotaan mikä on koiran vointi selviääkö siitä mitään. Uusia liikkeitä on nyt turha opetella, on palattava aivan alkuaskelille, kun en oikein tykkää asenteesta millä Nova tekee töitä, vaikka innokkuutta onkin huimasti tullut lisää. Sitä stressaa jokin, palkattomuus? Ohjelman huono rakenne? 

Uusi ohjelma on tekeillä. Ennen SM-kisoja en pystynyt ajattelemaan uutta, vaikka kauheasti yritinkin. Heti kisojen jälkeen oli kova innostus uuteen. Tulevilla Ruotsin kisoilla kun ei ollut enää mitään väliä, kaikki panostus oli ollut SMeissä. Peppi Pitkätossu -ohjelmaa olen tehnyt viime PM-kisoista (marraskuusta -13) saakka, mutta koska en koskaan ollut musiikkiin tyytyväinen (kunnollista Peppiä ei tosiaan löydy mistään!!!), vaihdoin sen nyt sitten. Uusi HTM-ohjelmakin on työn alla, mutta koska koira ei nyt tee, niin tarvii vaan yksin miettiä sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti