keskiviikko 6. marraskuuta 2013

maailmanmatkaaja FI KTVA-FS Dragunovtiger

Reissusta kotiuduttu! Kisat meni huonosti, mutta muuten matka hyvin ja seura oli mitä parasta! Sain lempinimen Ms Forex (harmi, Kristoffer Taxfreetä ei näkynyt), ja Tanskan Menninkäistä ei kukaan varmasti unohda, eihän Mari ;) Siinäpä kaikki tällä kertaa!

Suomen pisteet olivat kaikkien osalta yllättävän alhaiset, mutta onneksi taitavat Katja ja Nevada keräsivät potin kotiin voittamalla HTM-pronssia tiukassa kisassa! HTM-joukkue sai hopeaa ja fs-joukkue pronssia.

Novan pisteet olivat ansaitut. Meidän ohjelma meni totaalisen pieleen, tai no oikeastaan Novan viretila räjähti käsiin. Alku meni hienosti: mua ei jännittänyt yhtään, oli vaan tositosi hienoa päästä valtavaan kehään kun kerrankin mahtui tekemään kunnolla! Ihan unelma. Mitä nyt toinen hanska kävi likomassa vesikupissa juuri ennen omaa vuoroamme, mutta se vai paransi tunnelmaa :D Ison kehän takana oli iso lämmittelykehä, missä Nova teki hienosti ja saatiin hyvä virittely, Nova innostui, mutta ei kuumunut yhtään liikaa. Esineitä viedessäni kehään näytin sieltä laidalla odottavalle Novalle vielä selkeästi niiden paikat. Kaikki tuntui olevan loistavasti.
Perjantain treenitkin menivät hyvin, vaikkakaan me ei voitu tehdä oikein mitään suunnittelemaamme. Kehä oli aivan totaalisen yliliukas ja Suomi käytti treeniaikansa tällä kertaa harkitsemattomasti, vaikkakin yhteisen päätöksen mukaan. Itsekään en meinannut pysyä pystyssä, saati koiran leikittäminen tuntui toivottomalta liukkauden vuoksi. Mietinkin pitääkö ohjelmasta muuttaa hyppyjä pois, mutta päätin tehdä ne vain matalempina.

Lauantaina huomasin heti ohjelman toisessa liikkeessä, että nyt ei hyvä seuraa. Nova huusi ja haukkui niin paljon aivan tauotta koko ohjelman läpi, ettei varmaan hengittänyt kertaakaan ohjelman aikana. Sanoin sille nätisti ja pahasti. Mikään ei auttanut muu kuin paikoilleen pysähtyminen, mutta heti liikkeen alettua alkoi myös haukkuminen uudelleen. Nova oli ihan kuutamolla ja sääti jokaisessa liikkeessä omiaan, vaikka ohjasin mielestäni selkeästi ja hyvin. Olin todella yllättynyt sen käytöksestä. Loppuun asti kuitenkin päästiin, mutta kisoista jäi niin kamala fiilis, että mä en halua tuonne enää ikinä ikinä ikinä jos koiran kanssa tekeminen on noin hermoja raastavaa ja takkuista. Pettymys oli sanoin kuvaamaton, ei siksi että epäonnistuttiin (sitähän tapahtuu väistämättä jokaiselle) vaan erityisesti siksi että Nova oli kehittänyt tällaisen ongelman, johon on äärimmäisen vaikea voida puuttua. Sunnuntaina saimme tietää, että yksi koirakko pääsee esiintymään. Suureksi harmiksi Nova oli jo niin väsynyt (kun ajattelin että se ei enää kisaa, niin oli saanut juosta ja treenata), että oli parempi antaa sen vain olla, joten me ei menty vaikka olisikin ollut tärkeää päästä kehään uudestaan ja palkkaamaan koira siellä. En myöskään halunnut uutta kamalaa kokemusta vaikka olisi voinut mennä hyvinkin -ken tietää.

En tiedä mitä Nova yritti kertoa mulle. Ehkä protestoi liukasta lattiaa, koska ihan sen syyksi meni jo muutama epäonnistunut liike. Ehkä liian kova musiikki häiritsi sitä tai se, että musiikki tuli monesta suunnasta yhtä aikaa. Ehkä valot, ehkä avoin valtava kehä missä ei ollut seiniä turvana. Ehkä kuulutukset tai palkattomuus. Tai joku muutos minussa. Tai nämä kaikki yhdessä. Harmi vaan, että montaakaan näistä ei ole mahdollista treenata muualla kuin noissa itse kisoissa. Ja jotenkin se meni niin överiksi tuolla, että musta tuntuu, etten pysty edes treenillä puuttumaan siihen. Sen pää ei vaan kestä ulkomaan isompia kisoja.

Eniten epäilen kuitenkin matkan tuomaa rasitetta koiralle. Sitä ei tosiaankaan tajua, ennen kuin itse kokee. Pitkät bussimatkat, joka pissatus eri ympäristössä ja olisikin muuten parasta olla hätä silloin kun muillakin, laivamatkat, lauttamatkat, vaihtuvat hotellit, joihin pitää heti jäädä yksin ja olla silti nätisti tuhoamatta mitään, haukkumatta yhtään ja tultava toimeen vielä ventovieraan koirakaverin kanssa. Siitä sitten 15 kassin kanssa runnoutumista hisseissä, miljoonissa portaissa ja ihmispaljouksissa. Kisapaikalla onkin sitten taas hälyä kerrakseen ja omat avajaisensa sun muut. Siellä meneekin kolmisen päivää. Ja sitten koiran pitäisi vielä tehdä itse kisasuoritus. Aika hurjaa! Nostan niin hattua niille, ken siihen pystyy. Tämän ajattelun jälkeen en oikeastaan yhtään ihmettele miksi Nova protestoi niin paljon. Se ihan varmasti teki parhaansa mikä siinä tilanteessa sille oli mahdollista. Ja matkakaverina se oli mitä helpoin, kiltein ja kultaisin!

Täällä lopulliset tulokset, joiden mukaan yksi tuomareista olisi laittanut meidät tuolla säätämisellä jopa neljänneksi, toinen viidenneksi:
http://nordichtmchampionship13.files.wordpress.com/2013/11/fs_med-rettelse.xls

No mites tästä eteenpäin? Ainakin kaksi viikkoa pelkkää nukkumista :D Mutta sitten...seuraavat Suomen kisat tuntuu kauheilta, kun en tiedä yhtään mitä Nova keksii tuon huutamisensa kanssa. Yritän nyt saada sen treeneissä ääntelemään, jotta saisin puututtua ongelmaan. Teen myös tositositosi paljon palkattomuutta. Laivalla treenattiin jo melua treenaamalla tanssibaarissa Matin ja Tepon tahtiin sekä discon reunalla :) Tarvis myös varmaan alkaa tekemään sitä, että ennen kisoja yöksi kaverin luokse, kisa-aamuna shoppailemaan neljäksi tunniksi kauppakeskukseen, vähän hissillä sinne tänne ja rappusia ees taas. Ja sitten vois mennä kisapaikalle. Olis koiralle oikeastaan silti aika helppoa :)

No onneksi mulla on maailman hienoin koira joka tapauksessa vaikka ei voitais kisata enää ikinä!

1 kommentti:

  1. Reissussa rähjääntyy, niin se vaan menee :)

    Täällä kotikatsomossa katselin ihan kauhulla sen pohjan liukkautta, ihme on jos sieltä kukaan ei "saanut" mitään venähdyksiä/revähdyksiä :o

    VastaaPoista