perjantai 21. kesäkuuta 2013

kesätreeniä

Uusi ohjelma valmistuu aina silloin tällöin palasen eteenpäin. Jonakin viikkoina (jopa monena peräkkäin...) en tee asian eteen mitään, välillä taas mietin enemmänkin. Ongelmia on tullut ja mennyt. Kaikkea haluamaansa ei vaan voi yhteen ohjelmaan tunkea. Se on fakta se. Moni kohta tuntuu hyvältä ilman koiraa, mutta koiran kanssa onkin aivan liian nopea. Ja sitten ei millään haluaisi muuttaa sitä kun se alkuperäinen oli niiin loistava.

Noutokapulaa Nova pitää hyvin ja ajattelin, ettei lelulla (hanskalla) mitään ongelmia olisi, mutta niinpä niin, hanskaa roikotetaan kuin mitäkin inhokkia. Ollaan sitten aloitettu ihan A:sta pitotreenit jne hanskan kanssa että saisin siihen otteen paremmaksi. Yksittäistreeninä jo osaa aika hyvin, muttei osana ohjelmaa. Itse ohjelmaa Nova ei ole vielä juuri tehnytkään vaikka tässä ollaan jo puolivuotta tehty tätä :D Joitain siihen kuuluvia temppuja ja muutamia sarjapätkiä se on tehnyt. 

Hanskan viemistä koppaan ollaan treenailtu aika paljon, pitkillä välimatkoilla ja siten, että joutuu katseellaan itse etsimään vietävän kopan. Aluksi ajattelin, että kopan paikka vaihtelee ohjelmassa, mutta siitä tulisi niin vaikea Novan vauhdissa etsiä se näyttämättä, että nyt koppa pysyy sitten paikoillaan mikä on sekin hyvä ratkaisu.

Kun koppatreenit oli hyvällä mallilla, otin mukaan nyt viimeisen viikon aikana myös noudon, mutta sepäs olikin mahdoton tehtävä, kun juuri on tehty vastakkaista suuntaa :) Erottelua nyt vaan taas paljon. Lisäksi noutoon tuli lisätreeniin koppan päälle kansi, minkä Nova työntää pois ja sitten vasta saa hanskan noudettavaksi, tämä ei kovin vaikea juttu taida olla. Alku on ainakin lupaava.

Tokoiltu on toki myös, eihän sitä sovi ihan kokonaan unohtaa ja jopa kisoihinkin oltiin ilmottauduttu joukkueeseen, mutta lopulta koko kisoja ei koskaan tullutkaan. 

Auran Nuuskujen kesäleirillä Noppis oli tokoilemassa, agilityssä ja vepessä. Vesipelastuksesta tuli Novan uusi lempilaji, se oli siinä kaiken lisäksi vielä erityisen taitavakin! Toisena päivänä kun koulutin tokoa Elinan kanssa, otin Novan häkistään esimerkkikoiraksi kaukoihin, se käveli kolmella jalalla. Sama toistui iltapäivällä vaikkei ollut tehnyt mitään. Tämän jälkeen ei ole oireillut mitenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti