sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ohjelma rakentuu

Turun möllikisoissa käytiin viikko sitten hakemassa Novalle fiilistä siitä, että kehässäkin voi tulla palkkaa kesken kisojen. Tehtiin HTM, ja palkkasin sitä back -positiosta (jota saimme vähän vääntää että oli suora, ennen kuin palkkasin), ja liki-positiosta. Siis mitään katsomista ohjelmassa ei sinänsä ollut, kun musiikki meni ja me seistiin paikoillamme ja odotin täsmällistä asentoa jonka kyllä sitten sainkin. Lopussa leikin kehässä taskussa olleen piilotetun lelun kanssa. Seurautin ulos kehästä ja vapautin purkkipalkalle. Novahan luuli että ollaan menossa oikeisiin kisoihin, eikä kehässä mitään palkkoja tipu, oli kiva voida yllättää se noin.

Kehään menot ovat jo kauan olleet ongelmalliset. Olen kokeillut vaikka mitä. En haluaisi joutua onkimaan Novan mielenkiintoa tai olemaan kauhea pelle saadakseni sen tulemaan mukaani, mutta se on muuten ihan unessa, eikä se ole yhtään aktiivinen. Olen yrittänyt erikseen treenata sitä, että mä en olisi se innostava osapuoli vaan Nova hakisi multa katseellaan "joko mennään" ja joutuisi olemaan aktiivinen, mutta Nova menee mieluiten nukkumaan. Ei se halua nameja, saati leluja. Perusasennon hakemista ilman että puhun mitään Nova tekee treeneissä yleensä ihan kivasti, mutta kisapaikalla on ihan naatti, enkä saa siihen mitään eloa. Möllikisoissa herätin sen leikkimällä, jätin namit ja lelut sivuun ja tein pari perusasennon hakua joista palkkasin ja sitten mentiin kehään ilman että olin kauhean innostava että "hei Nova, mennäänkö,  mennään, nyt mennään, tule, tule". No, ohjelman alkuhan oli sitten sen mukainen, että Nova oli ihan kuutamolla. Tähän tarvitsisin neuvoja -anyone??

Uusi ohjelma ei oikein etene, koska en saa aikaiseksi tehdä sitä...Alku on vaikea, tai siis en meinaa keksiä millään siihen mitään järkevää. Tänään reenailtiin Elinan kanssa hanskojen viemisiä koppaan sun muuta ja Noppis kyllä on ihan mainio kunhan mä tietäisin vaan mitä haluan. Hanskoissa viemistä ja tuomista ei kyllä oikein kannata samalla kertaa reenailla vielä, vaikka liikkeinä sille onkin ihan selvät, mutta jottei ala niitä sekoittamaan. Koko ohjelman vaikein kohta taitaa tulla olemaan se, että saan itse pujotettua yhden hanskan käteen....voi hyvä tavaton sentään!! Tokoihmisiltä tulee kyllä huippuhyvät neuvot ja ideat aina tähän lajiin kun niillä ei ole mitään ennakkoluuloja "et ei tää kuitenkaan toimi...." Kiitos vaan Elina!! Oli myös kiva nähdä, miten kummityttö bc-Kipi oli oppinut kaiken näköisiä pienen tokokoiran tärkeitä juttuja!

Ongelmallista on ollut se, etten saa mahdutettua mitenkään ohjelmaan kaikkea haluamaani ja se, ettei ohjelmasta tulisi liian nopeatempoista siis temppujen suorittamisen kannalta. Sitten jos eka temppu ei onnistu, kosahtaa seuraava ja seuraava ja seuraavakin...jos ei siis ehdi. Nyt tarvii vaan saada rakennettua se hyvin. Seuraavaksi riskipaikaksi on muodostumassa kahden esineen erottelu, iso hattu ja koppa, milloin vie esineen mihinkin, milloin hakee esineen mistäkin, milloin kävelee mitäkin kohti, milloin kiertää minkäkin, milloin menee millekin merkille ja milloin menee minkäkin päälle. Erottelut on vaikeita, mutta ohjelman oikealla rakentamisella uskoisin näiden olevan ratkaistavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti