sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Nelli 12-vee ja Rin HTM alosta KUMA!

Ja mitä on tapahtunut taas viimeaikoina:

Nelli täytti 12-vuotta! Paljon onnea rakas Nellukka! Ikä on vain numeroita, sanoo Nelli :)

Nova ja Rin kävi tanssin möllikisoissa. Nova voitti improvisaatioluokan ja Rin voitti mölliluokan :) Rin oli kovin pomppivalla tuulella, koska olin purkanut sen huonosti ennen kehään viemistä ja olin itse kehässä liian vauhdikas. Olin saanut kunnian tuomaroida osassa kisaa, ei tosiaan mikään helppo tehtävä, kun pitäisi nähdä miljoona asiaa samanaikaisesti. Tosi mukavaa oli kuitenkin! Allaolevassa kuvassa muutama palkintopallo :)Rin kävi Korrien tokopäivässä ja saatiin valtavan hyviä ajatuksia ja oppeja jatkoa varten. Rin teki seuraamista ja kokonaisuuksia. Toisen setin loppupuoli Pekan kanssa meni vähän suunnitelmista uusiksi, kun Rin päätti, että hallissa olevat liikkuvat ihmiset ovat mörköjä. Siispä keskityttiin loppuaika siihen ongelmaan.

Koko mun loman ajan treenailtiin paljon. Pääsiäinen vietettiin kavereiden kanssa hallilla aamusta iltaan :) Rin teki paljon kehäänmenoja, häiriöjuttuja sekä sitä, että musiikin alkaminen ei tarkoita mitään. Nova teki oikeastaan samoja, lisäksi hänen uutta ohjelmaansa kasattiin ja musiikin miksaamisen kanssa väännettiin tovi jos toinenkin. Huomasin, että Rin pelkää muovipusseja, joten niitä olen nyt paljon siedättänyt. Lisäksi tehnyt rauhoittumismatolla itsehillintää, että mun sanoista ei tarvitse kiihtyä. Ollaan edistytty tosi hyvin.

Flow, Dio, Nova, Hippi, Rin

Ylläolevat kuvat: Nadja Böckerman


Eilen matkustettiin Mariannen, Pixien ja Freyan kanssa Ylöjärvelle. Siellä oli Rinin ensimmäiset kisat ikinä. Lajina oli HTM, ja alo-luokassa oli tosi paljon osallistujia totuttuun verrattuna. Ensin oli fs-luokka, joten mulla oli tosi hyvin aikaa tehdä Rinin kanssa juttuja. Se sai juosta ulkona pariin otteeseen pikkulenkit. Hallissa istuin sen kanssa keskellä lattiaa ja se sai jyystää palloaan. Sidoin hihnan vyötärölle ja sain tehtyä isoa piiriä Riniä tiheästi syötellen, en antanut mitään positiokäskyä, mutta siinä se aina seurasi, mikä paikka sille oli tarjolla. Oli tosi rauhallisessa ja seesteisessä hyvässä mielentilassa. Tein paljon kontaktinpitotreenejä ja kun toisen kisaajan musiikki alkoi, niin palkkasin siitä, ettei noteerannut musiikkia. Kehääntutustumisessa tein ensin itse ohjelman ja katsoin välimatkat. Koiran haettuani tein kehäänmenoja. Palkkasin niistä kehän ulkopuolella olevalle namille. Lelulle palkkasin kehässä muutamista kontakteista. Lopuksi istuskelin kehässä parin minuutin verran ja vain silittelin koiraa, joka teki kuperkeikkoja sylissäni ja sitten makoili rauhassa. Vähän hankalaa, ettei kehään voi tutustumisessa viedä nameja, koska en oikein uskalla nostattaa sitä lelulla siellä ihan mahdottomia.

Juuri ennen kehään menoa mietin, olenkohan väsyttänyt koiraa liiaksi. Onneksi pelko osoittautui turhaksi ;) Kunnon työmies on aina valmiina kun töitä tarjotaan! Otin Rinin kehään siten, että se sai seurata jo pari kierrosta syötellen kehän ulkopuolella, ja kehään mentiin kun se oli hyvässä mielentilassa, vain jatkaen samaa matkaa pysähtymättä. 

Kehässä se oli niin hyvä, mitä se vain osaa olla! Se teki sen mitä on opetettu! Aika mieletön tunne, kun ei tarvinnut kalastella ja pelastella mitään, vaan antoi vaan käskyn ja voi täysin luottaa, että koira tekee just eikä melkein! Tottakai siellä oli asioita, jotka vaativat työstöä, mutta tiesin sen jo ennen kisoihin lähtemistä. En kuitenkaan viimeiseen viikkoon enää juurikaan treenannut HTM:ää, vaan tehtiin kaikkea muuta, kuten käytiin Kelpokoiran (agility)kontaktikurssilla, missä kivaksi yllätykseksi Mila oli kouluttajana ;) Kehässä saatoin olla itse ihan rento, samoin koirakin oli. Se ei kyllä tiennyt olevansa kisoissa, muuta kuin siitä, että kisojen jälkeen sai palkintoja! Pisteitä tuli yhteensä 189,67, mikä on aika hurja määrä pisteitä. Taisi Rimpula tehdä historiaa tuossa pisteidenkeräämisessä! Vaikkakaan kisoihin me ei totta tosiaan lähdetty keräämään pisteitä. Olisin voinut tehdä paljon vaikeamman ohjelman, mutta tein siitä nyt mielestäni sellaisen Rinille helposti selvittävän ekan ohjelman. Sanoinkin, että se on ihan sama, mitä se nyt nuorena tekee, kunhan on isona sitten timantti! Mutta hänpä on timantti nyt heti alusta alkaen!

Johanna Saariluoma: 95(tekninen)+95(taiteellinen)= yht.190
Huikea asenne sekä koiralla että ohjaajalla. Positioita jo kivasti hallinnassa ja useita eri suuntiakin esitettyinä. Motivoitunut ja tarkasti työskentelevä koira. Koira kesti hienosti ohjaajan käsiliikkeitä ja esiintymistä. 

Marita Packalen: 90+93=183
Erittäin hyvin liikkeensä hallitseva koira, koira oli ilolla mukana tanssissa.

Nadja Böckerman: 97+99=196
Upea alokasluokan ohjelma, jossa nuori koira hallitsi positiot ja positionvaihdot uskomattoman hyvin!!<3 Ohjaajalta upeaa eläytymistä. Innokas, kupliva ja silti niin tarkka koira. Hallittu ohjelmakokonaisuus, joka eteni uskomattoman hyvällä flowlla. Wau!

Täällä video Rin HTM alo. https://www.youtube.com/watch?v=DoQRnw0EeTs


Mitäs nyt sitten jatkossa? Rinillä on oikeus avoimeen luokkaan. Toisaalta se on vasta vuoden ja pari kuukautta päälle, joten ehkä sen kanssa ei kannata nyt ahnehtia, vaan antaa rauhassa aikaa kasvaa. Alossa saisi kisata kolmen kuman verran. Toisaalta sillä olisi valmiita positioita jo avoon. No, nyt se saa ainakin nollata kisojen jälkeen päätään rauhassa ja sitten käydään mölleissä tekemässä jotain tosi helppoa ja yllättämässä se siellä kesken kaiken nami- tai lelupalkalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti