lauantai 4. heinäkuuta 2015

kesäkuun juttuja

Missikisoissa (match show): Rin taisi olla varmaan viimeinen, koska menin suunnilleen leikittämään sitä vain kehään :) Joo, ei osannut juosta nätisti, tietenkään, ja kovasti tuomari yritti ystävällisesti opastaa eri konsteja ettei hyppisi, ja yhtä ystävällisesti mä yritin selittää, että niin, tällä kun ei ole edes niitä palleja :) Mutta hevosia pääsi moikkaamaan, kun poninäyttely oli samassa yhteydessä. 

5kk ikäisen video yksistä treeneistä https://www.youtube.com/watch?v=a6S5hJbUt30 , ehti jo täyttää puolivuottakin! Mihin se aika kuluu!  

Tanssin möllikisoissa:  ohjelmaa ei nyt tietenkään varsinaisesti ollut, mutta pääsi tutustumaan kisojen maailmaan. Harjoitellut asiat toimi just niinkuin piti! Kehäänmenot, häiriöiden sietäminen, sivussa olevien palkkojen rauhaan jättäminen, kovalla olevaan musiikkiin reagoiminen, kaikki meni kuten pitikin! Leikki tosi paljon ja teki muutaman varman liikkeen. 
Palautteena 
- koiralla tarkat, hallitut ja sähäkät liikkeet
- ohjaaja ajoittaa liikkeet hyvin musiikkiin
- lupaava penska! :)


Tokokurssilla
-Z kuvion seurauttamisessa merkit kiinnostivat (olisi halunnut noutaa kaiken, rakastaa noutamista), tänään ei ollut niistä enää moksiskaan
-Z asennonvaihtoja leikin kautta kuunteluna eri vaihdot sekaisin, asennossa pysymiset (yllättävän hyvin jo seisookin liikkumatta häiriöistä huolimatta, lisää treeniä vaan) + asennosta seuraamiseen lähdot
-Paikallaistumisessa katselee ympärilleen, joten siihen etupalkka. Oikean etutassun liikkuminen on saatu aika hyvin vähemmälle!
-yleisesti: kaikissa makuissa menee heti lonkalleen, annetaan aikaa kehittää kroppaansa, maahanmeno on sille tosi lemppari (koska siinä-käskyä vahvistettu niin paljon), yritetään tehdä muista asennoista samanarvoiset

Aiemmalla tokokerralla
-Ruutua, saatiin läksyksi opetella kosketusalusta. Jostain syystä ihan jäänyt opettamatta, kun ei muka ole tarvittu vielä, no mutta nyt osaa jo tarjota alustaa. Lisäksi leluruutua ja tyhjää näyttöruutua.
-Törpön kiertäminen pelkästä käskystä ja törppöä ensin näyttämättä oli vähän hankala, mutta enää sekään ei tuota mitään ongelmia ja lujaa tulee myös perusasentoon. Ollaan siis treenattu :)


Häiriöryhmän treenit ovat olleet Kupittaalla, ja siellä jos jossain häiriötä piisaa etenkin näin kesäperjantaisin! Sekaan ollaan kuitenkin mahduttu :) Uskomattomalla keskittymiskyvyllä Rin vaan haluaa tehdä mun kanssa hommia sen sijaan, että lähtisi keskelle viereisellä nurmikolla pelattavaa jalkapallopeliä, rullalautojen perään tai edes aivan vieressä ruutuun täysillä juoksevan kaverin lelun perään! Olin jo ajatellut, että tänävuonna sitä ei ainakaan voi päästää irti, mutta samantien tämä osoittautui vääräksi. Rimpula on tosi kuuliainen siellä! Maauimalakin on aivan vieressä, ei ole tainnut vielä keksiä, että siellä pääsisi uimaan. Rinin mielestä uiminen on ihan parasta! Se hyppää luvan saatuaan veteen ja ui siellä ympyrää vaikka kuinka kauan. Pitää ensikerralla laittaa pelastusliivit päälle sille ettei käy hassusti! Ihanaa kun on koira mikä tykkää uida noin! Niin ja vieressä on myös lintulampi ja pari kiliä :) Niitäkin moikattiin sovulla.

Arjessa ollaan painittu kyttäämisongelman kanssa, ja sen suhteen pentu on todella raskas ja työläs. Välillä hankalissa tilanteissa valtava vietti ja vire ei pysy hanskassa ja alkaa myös piipata, mutta olen aika hyvin oppinut ratkomaan tilanteita ja välttämään ne mahdottomat (esim eivät voi uida yhtä aikaa). Muuten on kyllä todella kiltti ja kuuliainen, mutta tosi tosi tosi paljon olen sen kanssa töitä tehnytkin ja olen edelleen sormi suussa tilanteessa jos toisessa, kun se on niin erilainen nitä nämä aiemmat, mutta siksi myös niin kiva. Joka päivä se yllättää monilla positiivisilla ominaisuuksillaan, joista en osannut edes haaveilla. Jonkinlaista uhmaikääkin taitaa olla tuloillaan. Joskus ei mun käsky mene heti perille, mutta en kyllä ala maanittelemaan vaan se on kuunneltava ekaa pyyntöä. Ihmisiä joskus hiukan murisee, mutta jos joku tulee lähelle niin rakastaa kauheasti.

Nova on aika usein kuin oikein hidastetusta filmistä, siis ihan arjessakin, enkä oikein meinaa keksiä millä saisin sitä motivoitua. Viimeksi pentupäivillä se leikki hyvin, välillä kotona leikkiminenkin on sen mielestä kovin epäilyttävää toimintaa. On se kuitenkin tutkittu niin monta kertaa päästä häntään, että kai se on uskottava, että hän on vaan vähän tuollainen rauhaa rakastavamman sorttinen <3 Maailman kiltein ja paras sylikoira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti