sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Nova voitti koiratanssikisat!!!!

Herätys klo  04:00 ja matka kohti Helsinkiä alkoi. Kisapaikalla menin leikkimään Novan kanssa pariksi sekunniksi areenalle, se oli ihan kuin kotonaan. Kävelin vielä koko kisapaikan ympäri, että se näkisi kaikki kamerat, tv:t, no ihan kaiken. Novaa ei hetkauttanut mikään. Tällöin ei  siis seinällä screeniä päällä, liikkuvia valoja, yleisöä, melua. Nova oli varman oloinen ja hyvin mielin laitoin sen häkkiin odottamaan vuoroamme. 

Me oltiin ensimmäisiä. Herättelin Novan häkistä, ja kaikki edelleen hyvin. Mä en jännittänyt yhtään, oli vaan ihan sairaan hienoa päästä esiintymään. Alkuasennossa nousi, kävin palauttamassa. Kun se juoksi alussa mua kohti, näin heti että se on ihan lukossa. Se hidasteli, oli korvat luimussa, niin epävarma kuin voi olla. Yritin paljon kehua ja kannustaa, mutta ei auttanut. Se ihmetteli omaa videokuvaansa valtavalta seinäscreeniltä, katseli räpsyviä valoja ja oli kaikin puolin kauhuissaan. Muutama hieno temppu jäi ihan kokonaan tekemättä, ja esityksen jälkeen ajattelin olevamme ihan viimeisten joukossa. Suoritus oli kehnoin aikoihin. Niin epätarkkaa työskentelyä (huom mun kriteerit ovat niin kovat kun ollaan viilattu sitä pilkkua). Nova sai kuitenkin suorituksen jälkeen huippukehut ja -palkat ja se oli onnellinen. Aivan älyttömän vaikea tehtävä sille, jonka se kuitenkin suoritti!

No, muilla oli samaa ongelmaa häiriön kanssa. Lähestulkoon jokainen koira jäi ihailemaan itseään screeniltä. Mä vain ajattelin että voi kun meidän esitys ei olisi vielä ohi, mä niin haluaisin tuonne uudelleen. Katseltiin avoimen ja voittajaluokan esitykset. Niin paljon hyviä ja taitavia koirakoita ettei mitään määrää. Palkintojenjaossa yllätyin, kun voitimme! Saimme valtavan pokaalin ja hienoja ruusukkeita! Lisäksi pääsimme vielä esiintymään uudelleen näytökseen -vau! Tämä oli siis alokasluokan voitto ja kuma (=luokkanousuoikeus). Näytökseen mentiin niin hyvällä fiiliksellä onnesta soikeana, mä otin nakit käteen ja palkkasin paljon (mitä ei kuulemma huomannut lainkaan). Nova oli edelleen ihan vähän muissa maailmoissa, mutta aivan eri luokkaa  mitä kisassa. Näytös meni hienosti ja saatiin niin hyvää harjoitusta.

Novan kanssa oli niin kiva olla reissussa, taas kerran se oli maailman helpoin ja kiltein kaveri.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4IXJtsUFebc


Tuomarien pisteet vaihtelivat 172sta 183een. Keskiarvona yht. 176,66. Paljon tuli kilpailijoiden kesken keskustelua arvosteluperusteista. Jos alokasluokkaan vaaditaan 5-6 liikettä, miksi Nova 30 liikkeellään saa vain 45/50 pistettä liikkeiden määrästä? Oiskohan niitä sitte ollu liikaa? 


Luokkanousuja tuli nihkeästi sekä eilen että tänään, jopa sellaisille ohjelmille, jotka minusta olisivat kuman ansainneet. Alokasluokasta tänään vain kaksi koirakkoa sai kuman. Pisteet ovat niin tiukassa. On niin väärin, ettei lajia harrastamattomat ymmärrä, miten kamalan vaikea laji tämä on. Tänään taas totesin että voi miten toko ja agi onkaan helppoa tän rinnalla :)


Kaikenkaikkiaan ihana päivä, Novalla oli kivaa, sille jäi hyvä mieli, se sai paljon palkkaa ja kehuja. Kyllä kelpaa olla kääpiön omistaja!

1 kommentti:

  1. ONNEA! Te olette niin parhaita! Ehdottomasti meni oikealle parille voitto. :)

    VastaaPoista