torstai 8. maaliskuuta 2012

pohdintoja...ja välistävetoja


Lentsun mielestä Nova ei ollut innoissaan Janakkalan kisoissa. No tämä kommentti ehkä nyt oli vähän lajirasistinen ;) mutta voin totisesti sanoa, että niissä kisoissa Nova oli innokkaimmillaan mitä ikinä, se kävi ihan ylikierroksilla Novaksi -vinkui ja jopa haukkui (paineistui toki myös). Agility nyt on asia erikseen, mutta mitä nyt olemme kuluneen viikon aikana treenailleet saksalaista, niin kyllä se aika perässävedettävä sielläkin oli ainakin viimekerralla mitä yksinämme reenailtiin. Nova jaksaa sen niin lyhyen hetken tehdä täysillä, sitten se hyytyy. Agilityä se senkin jälkeen kuitenkin tekee, mutta rauhallisesti. Tokosta nyt on turha puhuakaan, se laji on ihan unholassa, ei riitä motivaatio ei tosiaankaan.....siis koiralla :) Juu, onneksi kohta alkaa muumikurssi.....

Niin siitä mun pitikin mainita, että mulla meinaa ihan mennä välillä hermot tuohon Novan keskittymättömyyteen. Sitä kiinnostaa niin paljon toiset koirat (nartut = totaalisekoaminen) ja hajut ja kaikki ettei tekemisestä tule mitään. Lisäksi kaikki muu mikä vähänkään liikkuu, pitää ääntä tai ihan mitä vaan, kiinnostaa enemmän kuin tekeminen. Tuntuu, että sen kestää myös hirveän kauan oppia uusia juttuja, sillä sillä ei ole motivaatiota lähteä itse toistamaan esim. mun kiertämistä vaikka tekisin tarjoamalla. Hän mieluummin lähtee nukkumaan kuin tekee. Temppu saattaa ykskaks olla valmis puolen vuoden päästä kun se on saanut hautua mielessä ja Nova tekee silloin hyvin kun se osaa varmaksi. Jos se on epävarma, se ei tee ollenkaan. Ehkä se on sitte vaan niin että ne pallit lähtee....on sitä tässä nyt jahkattu vuoden jos toisenkin.....mutta jos siitä tulee entistä lahnempi!!!!!

Tanssissa mun on niin vaikea hyväksyä, ettei kyseessä ole temppukipailu. Myös kaikki lajia tarkemmin tuntemattomat ajattelevat, että mitä enemmän ja vaikeampia temppuja koira tekee, sitä paremmin pärjää. No, tästä ehkä kertoo jotain se, että viime vuoden SM-kisoissa Sini ja Sonic olivat vasta neljänsiä, vaikka epäilemättä heillä on eniten temppuja koko Suomen koirakoista. Koiran kaikkia osaamia temppuja ei siis suinkaan ole tarkoitus tunkea ohjelmaan, vaan jos ohjelma on "temppu tempun perään", usein koreografiset pisteet kärsivät kovasti. Tämä on meidän suurin ongelmamme. Tarvisi vaan muistaa aina se, että pisteet koostuvat niin monesta osa-alueesta.

Janakkalan kisaohjelman koreografia sai niin ristiriitaisia kommentteja, että SM-kisoihin mun oli pakko nyt tehdä jokin ratkaisu. Päätin tehdä uuden ohjelman siihen messarin rivitanssimusiikin pohjalle. Alkuun lisäsin noin 1:30 asti musiikkia tästä: http://www.youtube.com/watch?v=d4U9Boc7DLA jotta sain ohjelmaan lisää pituutta. Tähän perään tuli se messarin ohjelma vaikeutettuna ja muokattuna. Ihan sellaista en nyt tästä saa, mikä se ihanne minulle nyt olisi, sillä messarin ohjelmaa on kovin vaikea kokonaan lähteä kahdessa viikossa muuttamaan....ei tulisi kuin katastrofi, sillä tämä on se nyt jo. 

Uuten ohjelmaan en tokikaan nyt kaikkia osaamiamme temppuja laita, en puoliakaan. Alkua olen nyt miettinyt niin monta tuntia, yötä ja päivää ettei kukaan pysty laskemaan. Taiteellisuutta ei kai nyt pitäisi ainakaan puuttua:) Panostan nyt siihen, en koiran opettamiseen/temppuihin vaikka Noppis tarvitsisi kyllä uusien yhdistelmien ketjuttamiseen treeniä mutta koska se ei oikein jaksa mitään tehdä niin jätän senkin innon sitten kisoihin.

Neran treenit alkavat sujua tosi hyvin, se kuuntelee mua ja tekee jopa mun kanssa jotain vaikka Sessa olisi lähistöllä. Ja kenenkään on turha haaveillakaan mistään ihmeellisistä tempuista, kun meillä on ollut täysi työ että mä saan ylipäätään mitään kontaktia Neraan. Mun tarvii tarkkaan pitää omat käteni jossain kurissa, etten vaan anna mitään merkkejä, jotka Nera kaikki tulkitsee käskyiksi. Se ei kestä (sille ei ole opetettu) vielä yhtään mun liikkeitä, vaan mun tarvii sotilaallisesti olla täsmällinen ;) Se kun on sellainen elohopea, että se on tehnyt 100 temppua ennen kuin mä ehdin sanoa mitään. Nyt tähän asiaan on tullut huomattavaa edistystä ja kontrollia ja tänään Purina Centerin pihalla ei juuri muita ongelmia kuin että se syö mun sormet :) Nerasta on tullut niin rakas <3 


TEKNIIKKAKURSSILLA välistävetoja

olipas vaikeaa ja niin pelottavaa, mutta harjoittelu tekee mestarin!
mulle taas muistilistaa
-pysy lähellä esteitä
-kunnon vartalon kääntö ja opeta koira reagoimaan pienempäänkin ohjaukseen
-ei saa jäädä ihmettelemään ja odottamaan
-oma liike "riman suuntaisesti"  (Elina seisoo edessä)
-lelu aina sinne mistä haluaa palkata

2 kommenttia:

  1. Nera on niin ihana! Iita oli ihan samanlainen nuorempana. Tai on se vähän vieläkin.

    Nova muka hidas oppimaan temppuja? Ei todellakaan! Mä en pystyis Iitalle opettamaan edes koko sen elinaikana niitä temppuja mitä Nova osaa jo nyt.

    En malta odottaa, että näen teidän ohjelman. :)

    VastaaPoista