lauantai 3. maaliskuuta 2012

FS AVO JanakkalassaHannele Parviainen: Upeaa! (tekn. 89 / tait. 93) =182
Henna Meriharju: Teknisesti taitava. Koreografia jätti kylmäksi. 
(tekn. 85 / tait. 75) =160
Heli Nousiainen: Hieno koreografia. (tekn. 87 / tait. 92) =179
Yht. 173,67    

ensimmäinen KUMA avosta ja luokkavoitto :)


Tänään sullottiin auto aikaisin aamulla täyteen koiria, häkkejä, rekvisiittaa sun muuta tavaraa ja lähdettiin pari kolmituntiselle ajomatkalle Janakkalaan.

Noppis oli kehääntutustumisessa vähän tahmea, kyllä se nyt leikki mutta vähän väkinäisesti, lihapullat söi ja  oli perusNova. Mietin millä saisin siihen virtaa. Ennen omaa vuoroa yritin herätellä sitä. Ainoa mistä se todella heräsi oli se, kun se näki toisen koiran suorittavan kehässä. Siitä se alkoi piippaamaan ja kiljumaan että hänkin haluaa. 

Vein kierrettävät esineen kehään ja yllytin Noppista merkille -hyvältä näytti ja Nova vaikutti innostuneelta. Mua ei jännittänyt yhtään, messarin kisojen jälkeen nämä tuntuivat joiltain leikkikisoilta :) Sinne sinkosi kuin nato-ohjus merkille, jee hyvin alkoi:) kunnes piruetissa tajusin, että merkillähän on kova imu puoleensa ja Nova olisi halunnut sinne koko ajan!! Outoa Novaa. Ristiaskeet oikein päin jäi tekemättä, sillä Novan mielessä oli vain ja ainoastaan merkki. Väärin päin ristiaskeleissa tuli ihan jaloille, ja keksi siitä sitten peruuttaa läpi, ja mä tyhmänä en sitten voinut joustaa liikkeissä, vaan jotta sain koiran oikein päin tein kaikki suunnittelemani koukerot että tuli kiire....

No tästä oppia ottaneena ja muka kovinkin fiksuna päätin selän yli tulleen hypyn jälkeen, etten kiirehdi, ja pujotutin jalkojen välistä vain kaksi kertaa ennen takaperinkasia. No siinä sitten tuli tyhjää odottelua, mikä sinänsä selvensi kyllä muuten sekavaa ohjelmaa. 

Roskiksen takaperin kaukanakiertäminen sitten olikin ihan oma lukunsa, Nova paineistui ja haukkui useamman kerran. Se ei sieltä sitten lähtenyt peruuttamaan mua kohti vaan kehitti omat kuviot, joista otin suoraan pyörimiseen jättäen tuon hienon ja vaikean tempun suosiolla välistä, ettei jatko kärsi. Takaperin ei meinannut lähteä peruuttamaan ilman apuja. 

Siinä korjauslistaa näin ensi alkuun. Nova oli jotenkin tosi outo, se vinkui ja haukkui, samanlainen mitä nyt kahtena viimeisenä treeninä. Ihan kuin sillä olisi ylimääräistä intoa, mutta se varmaan on stressiä, mitä se purkaa tuolla tavoin ääntelemällä ja tekemällä sata lasissa keskittymättä kunnolla. Toki tiedän ison ison ongelman siinä, etten ole harjoitellut palkkaamattomuutta......voi mua. Noppis otti häiriötä katsomosta, mutta se on kotonakin, jos yritän pihalla tehdä ja joku vähänkin kävelee ohi niin nova ei voi tehdä mitään. Puhumattakaan siitä, että ollaan kotona ja rappukäytävässä kulkee joku, Nova lopettaa kaiken  aivan täysin, murisee, ryömii matalana tai jähmettyy paikoilleen, eikä tee yhtään mitään, vaikka olisin kuinka etten mä vaan kuule mitään. Se ottaa ihan kauheesti häiriötä kaikesta. 

Kaikenkaikkiaan Nova teki kuitenkin tosi hienosti ja kivasti, sillä oli vauhtia ja se ei taklannut mua kertaakaan ;) On se Noppis vaan niin paras ja koiratanssi ihan huippulaji, vaikka sen arvostelu onkin mitä on (toinen tykkää toisenlaisesta, toinen toisenlaisesta). Nyt vielä toinen kuma niin päästään voittajaluokkaan!!!!! Tässähän on hyvä tahti päällä kun messarissa oli ekat kisat ;)

Koreografian kanssa on nyt niin paljon tekemistä mun osalta. Tuo on ihan raakile, mutta kun musiikki ei kovin paljoa anna varaa muokata kun tietyt päätemput on oltava niissä kohdissa kun ne ovat. En tosiaan tiedä mitä teen sm-ohjelman kanssa. Vaikeutanko messarin ohjelmaa vai yritänkö muokata tästä käyttökelpoista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti