tiistai 20. maaliskuuta 2012

Koiratanssin möllikisat Liedossa: NOVA

Novan esitys:


"Lupaava ohjelma, jossa hetkittäin erittäin hienojakin hetkiä. Kuit. koira stressasi nyt kovin, haukotteli ja vinkui. Epätarkkuuksia ja kieltojakin. Päivän esitys ei siis ihan nappiin, mutta tästä voi tulla hyvä!" 156/200.

Novaa leikitin kehääntutustumisessa ja nostin virettä: kaikki mallillaan. Ohjelman alussa huomasin heti että nyt alkaa mennä ihan yli koko touhu, se haisteli maata, vinkui, läähätti, teki tuplanopeudella, keksi omia ympyröitään esimerkiksi alussa kun lähti kaukaa kiertämään mun selän takana ollutta törppöä kaksi kertaa ihan hermostuneena vaikken puhunut sille mitään (sen siis piti maata siellä kaukana rauhassa ja odottaa),  jopa haukkui. Tein itse tosi rauhassa, en hermostunut, komensin kun sen kunnolla haukkui, mutta se oli aivan neuroottinen eikä yhtään oma itsensä.

Ongelmaa on nyt ratkottu monin konstein ja tultu tulokseen, että kyseessä monen ongelman vyyhti. Suurimpana ongelmana varmasti liian vähäinen palkattomuuden treenaaminen, mikä tulee nyt esille kun Nova oppinut mikä on kisatilanne. Ensimmäiset kisat menneet vielä tavallaan huijaamalla ja Novan huomaamatta ja siksi olen ollut virheellisesti siinä harhaluulossa, että Novan kanssa palkattomuuden treenausta ei niin paljon tarvitsisi tehdä kun se aiemmatkin kisat on niin hyvin kestänyt. No se kostautui sitten näin ja ongelma pahenee kisa kisalta jollen puutu asiaan.

Nartut laittoivat hänen päänsä kisapaikalla sekaisin totaalisesti ja pallit lähtevät, se ei ole enää muu kuin järjestelykysymys harrastusten/kisojen ja sen kanssa että joku saisi sen vietyä leikkaukseen ja oltua sen kanssa vähän aikaa kotona. 

Mutta tässä sitten pahin uutinen:
Eilen käytiin Piiralla, joka oli aivan kauhuissaan Novan kropan tilanteesta. Koko koira oli ihan jumissa. Lantiossa nikamia, jotka eivät liikkuneet enää mihinkään suuntaan, ja sen seurauksena kaulaan asti ongelmia. Kuulemma ollut jo todella pitkään, mutta viime syksynä ollaan kyllä viimeksi käyty Kotin Tanjalla. Nova ei pystynyt istumaan ja seisoikin tosi huonosti. Osa lihaksista oli ihan surkastunut kun taas osa on ylivahvistunut väärän käytön seurauksena. Ei siis kuulemma mikään ihme, jos koira ei tehnyt temppuja koska sillä oli niin kovat kivut eikä se pystynyt....

Hoidon jälkeen Novan nikamat taas liikkuivat, muttei se vieläkään ihan suora ollut ja istui edelleen ihan vinossa, jos sitä näin sanallisesti pitäisi kuvailla niin kertoisi aika hyvin että istuessaan se näyttää siltä kuin vasen puoli olisi halvaantunut, kun se vaan roikkuu eikä se osaa käyttää sen lihaksia ellei auta. Miten niin omistajansa näköinen?

No, nyt sitten saatiin jumppaohjeita, tarvii ohjata sitä istumaan oikein, juoksuttaa oikein ja vesijuoksumatolla olisi hyvä käyttää. Parin viikän päästä oleviin kisoihin saatiin luvan mennä, jos helpotetaan ohjelmaa eikä temppuja saa tehdä paljoa etukäteen. Peruuttaminen on hyväksi ja juuri eri puolen tassunnostot mitä me ollaan tehty.

1 kommentti: