lauantai 4. toukokuuta 2013

Noppis on niin taitava HTM -koira :)

Kevät on tullut ja sen myötä treenailut ulkona! Kuvioihin on tosiaan astunut taas tokoilut ja AN kenttäkausikin on taas alkanut. Pariin kertaan ollaan oltu kaveria tuuraamassa kurssillakin ja Noppis ei talvitauoista piittaa -se on vaan aina niin hyvä :) Kaukot menee temppuiluksi mutta ei haittaa :D Kokeissa sitten ehkä saattaa vähän haitata... niin kokeissa...tässä viimeinen vuosi vai kaksikin ollaan oltu vaan kuin ellun kanat ja todettu ettei meistä ole tokoilijoiksi. Nyt uskoisin Novan vireen kehittyneen siihen malliin, että se kestää koko kokeen nukahtamatta. Tokihan pitää treenata kehään menoja, liikkeiden välejä jne vielä, mutta eri tolkulla ollaan mitä vaikka vielä vuosi sitten. 

Kun aloin vastikään miettiä, mitä siellä voittajassa pitikään tehdä niin tuli ihan hyvä mieli. Noppiksen kanssa ollaan koko ajan tehty vain näitä evl-juttuja, joten ei noissa voittajan asioissa sinänsä mitään ihmeellistä ole, kunhan vaan nyt kerrattais pikkujutut kuntoon. Ettei kaukoissa tulis temppuja väliin ja luoksetulon stopit tarkoiksi. Treenistähän se on (aina) kiinni. Metallikaan ei ole muuten enää mikään ongelma!

HTM:ssä Noppis opetellut uusia positioita. Se tekee oikein innokkaasti namien kanssa, mutta jos ei ole nälkäinen, on kyllä turha yrittää mitään treenailla. Oikealla seuraamisen sanaksi vaihtuikin "right", ja sen Nova osaakin jo hyvin. Se on niin paljon helpompi puoli omalta osaltaan mitä vasen seuraaminen, koska vasemmalla Nova tarjoaa aina tokon istumista ja siltä puolelta alkavia temppuja mitä on monia variaatioineen. Oikealla seuraamisessa ristiaskeleet  vasemmalle (eli mua kohti) ovat superhienot, mutta askeleet vasemmalle eli väistöt ovatkin vaikeamman, sillä erkanee musta niin kauas kun toki väistää ettei jää alle. Tekee siis hyvin mutta väljyyttä on liikaa. Niinpä siirrytään sentti kerrallaan -taktiikkaan. Väärinpäin oikealla seuraaminenkin edistyy mutta on kovin mun kädessä kiinni. Olen yrittänyt joka positiossa tehdä myös pyörimiset kaikkiin suuntiin  ja peruuttamiset kuten myös tässä.

Mitään uusia temppuja ei olla opeteltu ja uuteen ohjelmaan tulevatkin ovat kyllä olleet aikoja valmiina, niitä ei vaan ole koskaan tullut käytettyä missään ohjelmassa. Tai no kaukana kiertämistä ollaan taas tehty ulkona ja se onkin Novan ihan lemppari :) Piiri on iso ja harvakseltaan olevat tötteröt ovat vielä apuna, en ole raaskinut jättää niitä vielä pois jottei ringin muoto kärsi. Motivaation säilytämiseksi olen pyytänyt vain puolirinkiä tai max yhden kokoringin kierron ja kovaa menee. En halua, että yhtään into hiipuu, koska tässä tarvii kuitenkin olla todellinen halu mennä kovaa, jotta sen saa erkanemaan isossa kehässä. Alussa saattaa oikaista yhden tötterön kun ei niitä näe vauhdiltaan, mutta uudella yrityksellä korjaa oikeaksi. Ja pallo lentää aina kehän ulkopuolelle.

Noppis on taas alkanut venyttelemään takaosaansa, mitä se ei ole oikeastaan vuosiin juuri ollenkaan tehnyt. Se ei ole nyt käynyt missään hoidettavanakaan, joten en tiedä mikä muutoksen on saanu aikaan, mutta usein se venyttelee nyt takajalkojaan. Olisikohan siitä ollut apua, että sohvalla selällään maatessaan olen silitellyt sen jalkoja suoraksi (mitä se välillä itsekin on tehnyt kun tekee piiiiitkän venytyksen). Tuntuu muutenkin että Noppis on aika vetreä ja ketterä ja kaikin puolin hyvässä kunnossa :) Yritetään nyt mahdollisimman paljon välttää kaikkia fyysisesti rankkoja liikkeitä jotta myös pysyy tuollaisena. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti