maanantai 5. joulukuuta 2011

tanssipohdintaa

Tänään on paljon pohdittu koiratanssikavereiden kanssa sitä, millainen laji nykyään on. Heti alkuun tarvii varmaan sanoa, ettei Sessa mulla ja Neralla taida mikään 2 vuotta riittää tähän projektiin.

Tässä eiliset pisteet ja kommentit:
Hannele Parviainen: (tekn. 89 / tait. 86 =175) 
Laura Jalli: Hyvin etenevä ohjelma, runsaasti liikkeitä, jotka koira teki pääosin hyvin. Hyvä kontakti. (tekn. 88 / tait. 84 =172)
Tiina Jounio: Monipuolinen ohjelma, hienoja ja valmiita liikkeitä. (tekn. 93/ tait. 90 =183)

Säännöistä:
"Erinomainen: 190,0-200,0 p. 
Erittäin hyvä: 180,0-189,9 p.
Hyvä: 160,0-179,9"
Nova sai pisteitä yhteensä 176,66. Moni sanoi, että meidän eilinen esitys oli alokasluokkaan erinomainen tai vähintäänkin erittäin hyvä. Ja täytyy kyllä sanoa, että olen täysin samaa mieltä vaikkei esitys mennytkään putkeen. Kehääkin tuli käytettyä muuten yllättävän hyvin :)

Pisteitä on aivan sairaan vaikea saada, puhumattakaan kuma:sta. Esimerkiksi HTM:ssä alokasluokan ohjeissa sanotaan, että 1-2 positiota riittää. Tämä kuitenkin pitää sisällään sen, että positiossa liikutaan kaikkiin neljään suuntaan, ympäri ja vielä eri temmoissa. Näistä lähes kaikki siis suoritettava ja hyvin, jotta 1 positio kasassa. Vapaatanssissa liikkeiden määrä on yksi teknisen osa-alueen arviointikohteista. Noin viisi liikettä pitäisi riittää alokasluokkaan. Novalla ohjelmassa monipuolisesti  liikkeitä, ehkä 20, myös tosi vaikeita osa. Nova sai tästä "liikkeiden määrästä" pisteiksi eri tuomareilta HP 45, TJ 48 ja LJ 45 kun 50 pistettä on maksimi. Että näin.

Jokatapauksessa täysi kunnia tuomareille, he tekevät hienoa työtä ja samalla myös maailman vaikeinta sellaista. Mutta ei ole ohjaajallekaan helppoa; yhtäaikaa pitää olla koreografi, musiikin miksaaja, esiintyjä, askartelija, koirankouluttaja ja vaikka mitä! Ei riitä, että koira on pelkästään teknisesti taitava, puolet pisteistä tulee taiteellisuudesta (joka sisältää miljoona asiaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti