sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Heikki Mäkisen tokokoulutus

Tänään oltiin ihan koko päivä ulkokentällä, kun Mäkisen Heikki tuli kouluttamaan Auran Nuuskujen koirakkoja. Onneksi oli hieno ilma!

Noppis oli ihan tosi hyvä, näytti omat ongelmansa ja selvitti ne ;) Otettiin käsiteltäviksi asioiksi metallinouto, tunnari ja vielä kun aikaa jäi niin tehtiin seuraamista. Kaikenkaikkiaan saisin puuttua ei-toivottuun käytökseen tiukemmin, että Nova tietäisi milloin se tekee jotakin väärin (tähän asti en siis treenatessa juuri ole kieltänyt tai moittinut mistään). Samoin kehumista tulisi käyttää enemmän ja aina ennen kuin palkkaa lelulla/namilla. Perusjuttuja siis...

Metallinoudossa pelleilyefekti saatiin esiin kun tehtiin hyppynoutona, muissa toi nätisti. Pelleilyä ei saa sietää yhtään vaan heti kunnon rykäisy ja uusi käsky, muutaman toiston jälkeen alkoi pikkasen paranemaan. Jos en jää katsomaan Novaa vaan käännän selkäni, se tuo hyvin, mutta jos olen kuten kokeessa, niin jää esittelemään pelleilytaitojaan. Harjoitellaan siis kuten oltaisiin kokeessa ja kerrotaan mitä en halua sen tekevän ja kehutaan kun tekee oikein. Aika yksinkertaista....No, näillä ollaan ennenkin menty mutta enemmän vaan treeniä.

Tunnari oli yllättävän hyvä. Tehtiin hiekalla siten, että siinä oli miljoona väärää ja oma joukossa. Hyvin haisteli, ekalla kerralla tuli oma heti. Tokalla kerralla nosti viereisen ja toi sen väärän, uudella lähettämisellä haisteli taas hyvin ja toi oman. Selvästi on idea hommassa, sillä on vaan kova kiire ottaa kapula ja tulla mun luokse (+ nostelee). Palkkaustavan mietintä? Olen palkannut nyt lennosta leluun. Namit?

Seuraamisessa tehtävä ihan alkeita. Kontakti tippuu heti ensimmäisessä askeleessa, joten sitä sitten väännettiin. Jos katselee muualle, kielletään ja kontaktista palkataan. Hyvin alkoi toimia vaikka mulle ihan vierasta ojentaa koiraa noin treeneissä. Arjessa meillä onkin tosi tiukat säännöt ja koirat kyllä kuulevat kunniansa jolleivät käyttäydy, mutta en mä treeneissä osaa...No, kyse ei ole mistään naama punaisena huutamisesta vaan pienestä sanasta, joka tarkoittaa että nyt teet jotakin väärää.

Tuli siellä sitten uusi temppukin opeteltua ajankuluksi :) Musta se temppu on ihan tyhmä, jossa koira kävelee ohjaajan kanssa siten, että koiran etutassut ovat ohjaajan jalkojen päällä. Kaikki tekevät sen ja mä haluan sellaisia temppuja, mitä muilla ei ole. No en kuitenkaan keksinyt mitään uutta ykskaks yllättäen, joten Noppis opetteli sitten kävelemän mun jalkojen välissä tuollalailla. On se aika etevä. Koulutuksen jälkeen Nova pääsi vielä tekemään kaukanakiertoja. Onkohan tämä vain mun jotain toiveajattelua, mutta nyt kastroinnin jälkeen joka treenikerta se on ollut ihan tosi hyvä ja namitkin maistuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti