torstai 6. elokuuta 2015

heinäkuun juttuja

Video 6kk ikäisestä: https://www.youtube.com/watch?v=QOGKrUNrZt0 Nyt ikää jo 7 kk. Painoa 15,3 kg (viikko sitten) ja lähes Novan korkuinen jo! Ja karvaa lähtee ihan kamalasti.

Rinillä on ylhäältä M1 hammas halki, röntgenkuva on viikon päästä. Jos juuri on näkyvissä (todennäköisesti ei ole), niin poistetaan koko hammas, muuten ei tehdä mitään. Ulkosyrjän murtumaa olen jo ennenkin lääkärille näyttänyt Rinin ollessa nelikuinen, mutta nyt vasta tajusin katsoa ihan kitaan asti, mistä hammas on purupinnastakin rikki ja näinollen on siis ollut tosi kauan jo :( Olisi kyllä voinut mennä se maitohammas, mutta näin nyt kävi pysyvälle hampaalle.

Rimpulalla on ihan _kauhea_ mörköikä ja voisi vaikka sanoa että on ollut aika hankalaa sen kanssa. Nyt tuntuu, että alkaisi vähän helpottaa. Toisaalta siinä on myös helppoja puolia paljon, mitkä onneksi tasapainottavat tilannetta. Kahtena iltapäivänä on tullut nyt ovella vastaan kotiin tullessani, on näköjään päättänyt, että ajat pentuaitauksessa olisi jo ohi?? :D Uimisen suhteen on aivan maaninen, se rakastaa sitä niiiiiin paljon. Pelastusliivit päällä lilluu 15 metrin päässä rannasta kuin silja line vaikka pari tuntia jos antaisi. Eikä kyllä tule rantaan lepäämään siinä välissä jos ei ole ihan pakko. Ja yritäpä vaan ottaa rannalle odottamaan, siinähän se istuu, mutta tärisee niin valtavasti, että kuulee sen hampaiden kolisevan yhteen.

Rin oli osteopaatti Piiran käsittelyssä 27.7 ja vinohan tuo pentu oli, mikä tosin ei kauheasti yllättänyt sen menotahdin vuoksi. Oikean tassun nostaminen tuli temppulistalle.

Heinäkuun alussa oli yksi kesän parhaista päivistä, kun kävin pentutreffeillä Tampereen suunnalla Annen luona. Nähtiin jos jonkinmoista eläintä, ankkojakin kokeiltiin paimentaa! Kuvat ottanut Päivi Sumulehto.Annen Voitto, Katjan Eicca, Rin, Päivin Penni
Lisää kuvia täällä


Hitaasti ollaan edetty treeneissä, ihan tarkoituksella. Sillä on tosi hyvät pohjat nyt tekemiselle, eikä mikään tunnu saavan sitä häiriköitymään. Tiinan ja Sallan kanssa tanssipäivässä tein häiriköitynä törpön kiertoja ja Rimpula oli kyllä huipputyyppi. Törppö oli kehän etureunassa ja siitä metrin päässä Tiina heilutteli lelua ja puolen metrin päässä Salla makasi maassa ja houkutteli nameilla. Mutta Rin ei mennyt lankaan vaan kun lähetin takareunasta sen tötterönkiertoon, niin sen hän myös teki! Kehäänmenoja samalla kaavalla, ja kaverit saivat tehdä kaikkensa, mutta meillä oli helppoa :) Seuraamisen kanssa olen joutunut miettimään vähän enemmän, kun on sekä toko (perusasennot) että htm (missä ei saa istua).

Tavoitteellisten pentujen tokoryhmä alkoi maanantaina teoriakerralla, mutta toinen Lentsun tokoryhmä on vielä kesken. Tänään noutoa, ja siihen opeteltiin kahta eri tapaa kapulannostoihin. Pidossa tuo on kuin alligaattori käskyn kuullessaan, on hiukka innoissaan tekemässä, mikä tietty hirveen kiva, mutta kuulemma tuomarit ei ehkä ihan arvosta, en kyllä käsitä :) Joten mehän (yritetään) treenataan sitten nättiä kapulanottoa multa. Uutena treenilistalla myös esineen kierrot vaikeammasta suunnasta tiiviyden saamiseksi.


Novan vein viikko sitten Espoon Univettiin magneettikuvalle, koska edelleen kirputtaa ja on välillä hyvin haluton treenaamaan. Lääkäriksi saatiin todella loistava Anne Muhle. Selän magneetissa todettiin hyvin hyvin lievä pullistuma, mutta sen ei pitäisi aiheuttaa mitään oireita. Nyt Rinin tultua kirputtaminen on vähentynyt huomattavasti. Lääkäri totesi, että kuvan mukaan mitään selittävää oireille ei löytynyt, mutta tietenkään koko koiraa ei pystytä kuvaamaan. Jatkoon suositteli akupunktiota, fysioterapiaa ja kipulääkekokeilun isommalla annoksella. Tarvittaessa oireiden videointia ja lääkärin kanssa keskustelua niiden pohjalta jatkosta.

Heinäkuun alussa oli maajoukkueen treenit Riihimäellä ja Noppis oli niin hyvä siellä. Kustavissa käytiin esiintymässä Lohimarkkinoilla, siellä taas en saanut sitä leikkimään ennen esitystä kunnolla ja vire oli sen mukainen mutta yleisö tykkäsi :)

Puolivuotiaan passikuva maajoukkueen treenien lopuksi, kiitos Nadja.
Novan HTM-treenailuja pääsi videolle, tämä joskus alkuvuodesta kuvattua ohjelman kasaamisvaiheessa: https://www.youtube.com/watch?v=KHbS78dAPOc

1 kommentti:

  1. Oletko varma ettei Rinillä yksinkertaisesti ole kylmä jos se lilluu vedessä tuntitolkulla ja sitten tärisee kun pyydetään rantaan?

    Mun mielestä sun ei kannata olla huolissasi noista mörköilyistä. Mitä olen Riniä nähnyt, niin se ei tosiaankaan ole oikeasti arka tms. Omista koiristani kaikkein vilkkaimmat ja terävimmät ovat olleet ne ketkä ovat eniten aikanaan mörköilleet. Kaikista on kuitenkin järkeviä aikuisia kasvanut :)

    VastaaPoista