perjantai 7. helmikuuta 2014

tammikuun juttuja

Tammikuussa saatiin huipputilaisuus esiintyä Turun Winter Dog Showssa sekä lauantaina että sunnuntaina isossa kehässä. Treenatessa Novalla meni hyvin, mutta itse esitykset huonosti. Lauantai surkeasti, sunnuntai vielä surkeammin. Vaikka mulla oli sille palkat kehässä, niin Nova piipitti ja välillä tuli muutama haukahdus. Se kieltäytyi jopa tekemästä ihan helppoja asioita. Se oli maailman surkein viikonloppu vaikka toki Novalle kerroin, että se on kultaisin vaikkei voitaisi ikinä koko lajia edes tehdä.

Seuraavana viikonloppuna oli kisat Janakkalassa, joihin olin Novan ilmoittanut freestyleen. Päätin, että nyt tarvitaan joku hätäratkaisu, kun se jostain syystä ahdistuu noin esiintymis- ja kisatilanteesta. Tein sille hauskan pentuohjelman, mikä tuottikin juuri sen hyödyn mitä hain. Nova teki tosi iloisesti ja mielellään kaiken mitä pyysin eikä piipannut yhtään! Millään muulla ei kisoissa ollut väliä, ei pisteillä tai yhtään millään muullakaan. Esityksellä tuli 171 pistettä, serti ja luokkavoitto :)

http://www.youtube.com/watch?v=IbjaV51A_f8&list=UUwdgLPrgnlTaWiSY6iMabzg&feature=c4-overview

Kisoja seuraavana päivänä meille oli varattuna aika Piiralle, joka totesi Novan olevan taas todella jumissa etenkin lavoista ja vasemmasta reidestä, lukkojakin löytyi lantiosta. Ei siis mikään ihme, ettei koira halunnut tehdä vaikeaa hattuohjelmaa näyttelyssä. Varasin heti seuraavaksi torstaiksi ajan Raision Vettorista Mikael Granholmille. Novallahan on ollut muutaman vuoden jalkojen kirputusta, jota olen epäillyt kivusta johtuvaksi. Nyt vuoden sisällä se on erityisesti alkanut piippaamaan ja haukkumaan tehdessä, ja jättää myös tekemättä pyytämiäni asioita jotka se varmasti osaa. Novan selkä kuvattiin, mutta siellä oli kaikki priimaa, kuten vuoden ikäisenä otetuissa kuvissakin. Kliinisessä tutkimuksessa kaikki oli normaalia. Verinäytteistä sain vastaukset tänään kun soittelin niiden perään. Kilpirauhasen vajaatoimintaa Novalla ensisijaisesti epäiltiin oireiden aiheuttajaksi, mutta otetut labra-arvot näyttivät, ettei kyseistä diagnoosia voida nyt vielä tehdä. Arvot olivat alarajalla ja ne kontrolloidaan puolen vuoden päästä. Mitään lääkitystä ei siis nyt aloiteta, mutta sairaus voi siis olla puhkeamassa. Jotkin tietyt tulehdusarvot (?) olivat korkeat, mitkä kertoivat siitä, että Novalla voisi olla loisia (on madotettu juuri marraskuussa viimeksi) tai sitten allergia voi nostaa kyseistä arvoa myös. Annan nyt matolääkityksen, mutta uskon tähän allergiaan kyllä. Nyt viimeiset pari viikkoa Nova on ollut vähemmällä treenillä ja saanut vain tiettyjä ruokia niin kirputtaminenkin on vähentynyt huomattavasti. Eläinlääkäri suositteli ihotautilääkärille menoa. Nyt olen myös tiukkana tuon rappujen kulkemisen kanssa, sen on vaan kuljettava ne etuperin! Varmasti on senkin vuoksi jumissa kun pomppii niitä monta kertaa päivässä miten sattuu takaperin. Mistäköhän se oli mennyt taas niin jumiin, treeneissäkin ollaan marraskuun jälkeen vähän niinkuin "lomailtu", tehty vaan kaikkea kevyttä ja pientä. BOT:ia se saa pitää aina iltaisin, se on niin surkean mallinen, että valuu liian alas että Novan jalat on ihan piukassa ristissä aina, eikä sen pitäminen öisin ole varmasti hyväksi sen vuoksi.

Koska Noppis saa nyt kuitenkin treenata, me tehdään sitten HTMää :) Voi veljet mikä laji. Nova vinkuu siinäkin jos nostan vireen korkeaksi, mutta silloin ihan selvästi siitä, että se odottaa palkkaa niin kovasti. Olen nyt yrittänyt pitää meillä vain neljä positiota, että olisi sen kannalta selkeä. Mutta Nova meinaa kyllä sekoittaa positioita silti keskenään. Sen takaosa heiluu koko ajan ees taas, toki olen sen sellaiseksi ihan itse opettanut, kun haluan, että se tarjoaa oikeaa positiota itse ilman auttamista... Mutta tää on kyllä niin vaikeeta, niin vaikeeta. Olen edennyt tosi hitaasti, uskon vakaasti siihen, että hosumalla ei vaan tule mitään. Toki pitää uskaltautua etenemäänkin, ettei jää jankkaamaan samoja juttuja, mutta olen nyt huomannut, että tämä tuottaa sellaista tulosta mitä haluan -todella todella hitaasti, mutta varmasti. 

Olen ilmoittautunut HTM avo-luokkaan helmikuun ja maaliskuun kisoihin Lempäälään. Ohjelman positiot eivät ehkä ole silloin läheskään kisakuntoiset, mutta mihis meillä tässä olisi kiirekään.

Niin ja Nelli, meillä ei eläinlääkäreitä ole tarvittu juuri ollenkaan, mutta nyt piti siitäkin soittaa, kun epäilin kohtutulehdusta! Onneksi oli vain valeraskauden aiheuttamia oireita, eikä tarvittu lääkärikäyntiä lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti