sunnuntai 23. helmikuuta 2014

HTM avo 22.2.14 Viialassa

Eilen tehtiin ennätys autoonahtautumisessa, turkulaisethan tämän homman osaa, mutta että 5 ihmistä, 6 keskikokoista/isoa koiraa sekä lammas yhteen autoon on jo aika saavutus :) Eikä tehnyt tiukkaakaan!

Nova siis kilpaili HTM avoimessa luokassa nyt ensimmäistä kertaa. Samassa luokassa oli 5 osanottajaa.
Nova on ehtinyt tähän astisellaan "htm-urallaan" treenata positioita palkatta luvattoman vähän (paitsi nyt toki tokoseuraamista on tehty vaikka miten paljon), joten ohjelma meni tosi hyvin ja yritin palkata sitä ohjelman jälkeen huolella. Olin Novaan tosi tyytyväinen.

http://www.youtube.com/watch?v=2MldapBOVCI&list=UUwdgLPrgnlTaWiSY6iMabzg&feature=c4-overview

Pisteiden tultua olin ensin vähän pettynyt, koska ne olivat niin alhaiset (162,33). Saatiin ohjelmasta KUMA, mistä olisi pitänyt olla ihan valtavan iloinen, mutta mä en oikein osannut ajatella mitään. Hetken ajattelun jälkeen (ja sen kun näin, miten vähän niitä kumia taas koirakot saivatkaan), osasin olla tosi tyytyväinen ja tänään olen ollut supertyytyväinen. Siis pisteisiin. Koira teki niin hyvin mitä tässä vaiheessa pystyi, pikku juttuja tuli siellä täällä ja muutama olisi ollut vältettävissä ihan mun oman liikkumisen muuttamisella. Olisi mm. pitänyt odottaa oikeaa positiota rauhassa ja antaa koiralle aikaa ajatella ennen omaa liikkumista. Osa seuraamisesta oli niin tarkkaa etten tosiaan osannut odottaa Novalta sellaista kisatilanteessa <3

Se miksi olin pettynyt, johtui lähinnä siitä, että olimme treenanneet niin paljon, ja se mitä Nova _kotona_ osaa, on todella täsmällistä työtä, eikä se juuri tarvitse käsiapuja. Ne positiot mitkä se osaa, se osaa ne tosi moneen suuntaan ja eri temmoissa. Ja tiiviisti, vaikkei tiiviyttä toki säännöissä ole määriteltykään. Se osaa myös hakeutua niihin monesti kaukaa pelkällä käskysanalla, tehdä tempun ja tulla oikeaan positioon. Mutta tokihan on aivan eri asia tehdä jokin asia kotona namien kanssa, kuin vaikka vieraassa hallissa, saati sitten kisatilanteessa. Näinhän se on, aina ja jokaisella. Ja koska pisteet tulivat siitä, mitä tuomarit näkivät juuri sillä hetkellä, niin nehän näkivät paljon käsiapuja ja huonoja positioitakin, siis sen mitä me osataan tällä hetkellä kisatilanteessa tehdä. Tällöin mun pettymys oli aivan turha, pisteet olivat ihan niinkuin pitivätkin :) Ja kuma on aina kuma :D Eniten mun mieltä lämmittää se, että tiedän tehneeni pohjatyön kunnolla, Nova ei seuraa positioissa pelkkää nakkikättä tai tule vaan perässä. Sillä on todella jokin ajatus mitä siltä haluan. Tästä on hyvä jatkaa, vaikkei meillä HTM:ssä tule olemaankaan koskaan mitään sen kummempia tavoitteita. Ainoastaan se, että se mitä tehdään, tehdään hyvin ja kunnolla.

Tuomareiden kommentteja:
"Tarkkoja positioita. Koira vaikutti hieman hermostuneelta (?), joka häiritsi kokonaiskuvaa. Taitavaa tekemistä joka tapauksessa molemmilta." "Positioita avoon runsaasti, mutta koira ei ihan pysynyt kaikissa mukana/suorassa. Mahtipontinen ohjelma, johon ohjaaja liikkui hyvin, mutta joka ei ehkä kuit. koiraa korostanut parhaalla mahd. tavalla."

Nova tuli luokassaan toiseksi, Hanna ja Iita voittivat hienolla onnistuneella ohjelmallaan avoimen luokan -onnea! Pisteitä heille muistaakseni vähän päälle 170. Voittajaluokka kutsuu Iitaa, loistavaa!!! http://www.youtube.com/watch?v=-J3z0mUFbLM&feature=youtu.be  Nova tarvitsee vielä toisen avoimenluokan kuman, jota lähdetään tavoittelemaan kuukauden päästä taas Tampereelta :) Tää on kiva ohjelma tehdä, joitain askelnopeuksia voisi vähän kyllä vielä muutella ettei olisi niin tasapaksua joissain kohdin. Kauheesti en voi itelleni mitään suunnitella, koska Nova tarvii mun tukea vielä niin paljon. Kehänkäyttö oli nyt ihan onnistunut, ei menty päin seiniä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti