tiistai 17. joulukuuta 2013

Messarissa 2013

Niinpä Messarista tuli kotiin yksi todellinen Mestari! Kaikin puolin.

Herätys sunnuntaiaamuna klo 04:00. Aika tehokasta. Matka kohti Helsinkiä alkoi ennen viittä Tiinan auto täpöytäyteen lastattuna.

Kisapaikalla yllätyin siitä, miten pieni kehä oli. Siis varsin riittävä ja liian isokin, mutta jotenkin kuvittelin sen oikeasti tosi isoksi. Kisapaikalla oli ulkomaan arvokisoja vastaavia piirteitä mm. tosi kirkas valaistus, joten mietinkin miten mahtaa käydä. Moni puhui maton liukkaudesta, mutta Tanskan mattoon verrattuna tuolla oli aivan ihanteellista tehdä. Kaikin puolin messarissa kisaaminen on kaikista Suomen kisoista aina aivan erityislaatuisen hienoa!

Nova kilpaili aivan kilpailun viimeisenä, ja koko kilpailun alun pystyinkin seuraamaan kisoja katsomosta käsin. Paikka ja erityisesti valtavan kokoinen screeni takaseinällä hämäsi harmillisesti useampaa koiraa. Novakin kaksi vuotta sitten alokasluokassa jäi itseään siitä hetkeksi ihailemaan.

Novan lemppari, Nadja, jäi pitämään Novaa kun vein rekvisiitan paikoilleen. Päätin, että teen ohjelman nyt helpotettuna. En vienyt esineitä ihan niin kauas toisistaan mitä olisi ollut mahdollista. Kehään sisäänmeno oli melkoista haahuilua. En oikeastaan tiedä mitä Novan kanssa olisi järkevintä tehdä kun se tulee kuitenkin ihan hyvin alkuasentoon aina, vaikka saisikin tulla kehään omia teitään.

Tätä kisaa, kuten nyt ei juuri montaa muutakaan, lähdetty varsinaisesti mitenkään kilpailemaan, vaan lähdettiin hakemaan kokemusta ja tuntumaa eri asioista. Jos Nova olisi vaatinut rauhoittamistuokion ohjelman keskellä, se olisi ehdottomasti pidetty. Mutta mikä hienointa -sellaista ei tarvittu! Kuten videoltakin näkyy, olin itse ihan yliyli rauhallinen ja oikea laama. Alun kierroissa pieni piipitys taas alkoi, mutta se loppui pian kun olin toooooosi rauhallinen. Toki sitten Novakin hidastui, mutta se ei haitannut mitään. Yksi minimini haukahdus tuli hypyn aikana -oikeasti ihmeellisessä kohdassa. Keskikohdan hitaassa kohdassa oli vinkumista, mikä ei onneksi yltynyt ihan mahdottomaksi. Pari kertaa Nova yritti tunkea mun kainaloon -ehkä haki turvaa tai jotain :) Hanska suussa -seuraamisen otin pois, koska Nova ei tykkää siitä -edelleenkään. "Spin" onnistui hyvin ja oli hyvä valinta ettei Novan tarvinnut ahdistua! Peruuttamisen poistin myös koska siinä haukutaan vain aina. Nova suoriutui nyt niin hienosti! Ja toki sai sen mukaiset palkat ja kehut! Pisteitä saatiin 183, eli eniten mitä se on tainnut freestylen voittajaluokassa koskaan saada, jos nyt oikein muistan. Kyllä tämä kisa antoi taas uskoa onnistumiseen, kun tuontyyppisessä kisapaikassa kisaaminen on ollut nyt viimeaikoina niin vaikeaa. Tosin nyt ei ollut taustalla matkustamisia ja muita miljoonia rasitteita. Ihanaa että Nova onnistui.

Saatiin hieno iso pinkki ruusuke (ps.samanlainen kuin pusukaveri Flowlla-samikset)


1 kommentti:

  1. Voi itku, miten hienosti Nova teki! Mä oon niin iloinen teidän superonnistumisen puolesta :)

    VastaaPoista