lauantai 13. huhtikuuta 2013

Noppikselle kävi köpelösti kun se joutui ammeeseen pesulle ja liukastui tosi pahasti. Onneksi kuitenkin kävelee puhtaasti mutta jumeilta tuskin säästyttiin sellaisessa rytäkässä :( Nelli ei myöskään arvostanut tätä pesuoperaatiota, vaan tapansa mukaan kiljui koko ajan. No nyt voi puhtaana olla sitten juoksuaikainen ja tyrkyttää itseään kaikille vastaantulijoille. Se on kyllä maailman itsepäisin nyt, tai no pääsiäisestä asti ollut. Ei kuule tai näe mitään muuta kuin hajut maassa.

Nova on tehnyt nyt todella paljon sitä alkuasentoon hakeutumista ilman käskyä tokosta tutuin liikkeidenväli -treenein. Pitäisi olla kyllä itse kuviot niin selkärangassa kuin vaan ikinä voi. Toki olen yrittänyt paljon varioida tekemällä kuuntelutreeniä. Ja aina niin ettei ole namit kädessä vaan sivussa koska se on juuri se ongelma ollut, mutta lyhyissä sarjoissa ei ongelmia kotona sisällä. Jos oikein kovin ruokaansa odottaa, saattaa alkaa ihan ihan vähän piippaamaan, kun pysäytän liikkeen hiljenee.

Alkuasentoon tuloa ja ekoja liikkeitä ollaan tehty ihan lenkilläkin ennen kuin päästän metsässä vapaaksi -se alku on kisoissa aina vaikein. Nyt ollaan ainakin tehty kyllä niin paljon sen eteen. Kokopitkiä ohjelmatreenejä sen sijaan aivan liian vähän koska edelleenkin suojelen sitä joltain ihme lamaantumiselta. Jos teen koko ohjelman, saan taas seuraavat neljä viikkoa tehdä jokaista liikettä motivointitreeninä yksitellen jotta se kykenee tekemään taas joskus kokopitkän ohjelman....Ehkä mun jotain omaa päähänpinttymää mutta osittain ainakin ihan tottakin.

HTM on ollut taas möllikisojen jälkeen treenin puolesta tauolla koska kisat ovat vasta SMien jälkeen. Tänään aloitettiin oik. seuraamisen (oikee) ja oikealla väärinpäin seuraamisen (heel) alkeita ja koska näitä on joskus kesäleireillä kokeiltu ja taidettu vähän treenatakin ihan huvikseen kerta pari silloin, niin noppis kaivoi ne jostain muistin lokerosta ja näytti ja tarjosikin hienoa osaamistaan! Toki siis nakkia seuraten mutta sillä oli selvästikin idea mitä tehdä! Voi että se on taitava! Heel on kyllä niin vaikea positio, sillä koiraan ei voi pitää mitään katsekontaktia.

Freestylen uusi ohjelma syksyksi alkaa vähän muotoutua, valtava saavi on ostettu -siitä tulee blingbling-jättihattu. Mutta ehkäpä yksi koko pienempi olisi riittänyt...tarvii kai mennä vaihtamaan. Koska mekin ollaan tässä lajissa vielä sen verran uusia, tuntuu että nyt vasta olen alkanut osata ideoida sellaisia "yleisön huomioonottavia...enemmän koreografiapainotteisia" -esityksiä. Se miten ne mun ideat tulee sitten koskaan käytettyä ja esille on aivan toinen juttu ja se on ikuisen opin paikka, mutta se mikä mahdollisuus koiratanssissa on toteuttaa niin hienoja asioita, on ihan mieletöntä. Ideoita ja ilmaisutyylejä on haettu ihan muista lajeista mm. katsomalla tv:stä kun Suomeen tuli muodostelmaluistelun maailmanmestaruus!

Freestyleen mun on ihan mahdotonta löytää hyvää musiikkia, mutta HTMään mulla on jo jonossa 4 seuraavaa ohjelmaa mihin kaikkiin on miljoona ideaa! Sen musiikin kanssa en ole ollenkaan niin kriittinen, riittää melkein että se on "joku vain ja kiva" eikä sen tarvi olla täydellinen. Toisaalta, kaikki löytämäni musiikit ovat hyviä! Aika paljon pelaan tunnetiloilla, mitä haluaisin tuoda ilmi. Haluaisin myös aina ohjelmaan jotain uutta, sellaista mitä me ei olla tehty ennen, tai sellaista mitä toiset ei ole tehneet. Näihin pystyy jo ihan alkeistemppuja soveltamalla eikä ihmeitä tarvita -ainoastaan sitä luovuutta.

Kevään merkkinä Noppis alkaa taas tokoilemaan säännöllisemmin. Olin jo heittänyt koko tokon roskiin koska se ei ole Novan juttu, mutta nyt kun tanssille on oma treeniaikansa saatu järjestymään, eikä tarvi miettiä että toko veisi tanssin sijaa, niin tokoa on ihan kiva taas tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti