sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Eipäs ole tännekään tullut kirjoiteltua ikuisuuksiin. Nova on ollut aika hunningolla kaiken harrastamisen suhteen. Viikko sitten kisattiin Salossa tuloksellisesti yksi huonoimmista kisoistamme, 160,67 p. Mä ohjasin kyllä nyt hyvin kun olin niin päättänyt, annoin selvät määrätietoiset ohjeet, tosin olin ihan ylirauhallinen. Silti paljon ihme kämmejä kuten taas se liikkeestä maahanmenokohta, mikä ihme siinä on, ettei ikinä kisoissa onnistu, vaikka varmasti on treenattu. Nova ei siis huutanut kuten PM-kisoissa tauotta, joten hyvään suuntaan siis siltä osin nyt ainakin tämä yksittäinen kerta. Silti se teki kaiken tosi väkisin. Esim alun peruutus ja istu. Kuinka paljon sitä on palkattu siitä ja koko sarjan eri osista: kehuttu, innostettu, riehuttu, takapalkattu, mitä vaan. Ja yksittäisiä liikkeitä treenattu, että kyllä se ne osaa ihan varmasti. Mut homma ei toimi nyt vaan ollenkaan siis kokonaisuutena. Ei sitten yhtään. Sillä ei ole motivaatiota tehdä ja se on stressissä, siinä kaikkeen vastaus.
http://www.youtube.com/watch?v=f0sIAaix4tg

No, mulla ei ole Novan kanssa tosiaan mitään paineita mihinkään suuntaan eikä mistään. Jos on koiran rajat tulleet nyt vastaan niin sitten on, ja jos on ohjaajan tumpelointi, mikä todennäköisintä, niin se sopii myös. Me voidaan vaikka tehdä sellainen Peppi Pitkätossu -ohjelma missä on vaan istumista ja pyörimistä (ai niin, ei voi laittaa istumista, koska Nova ei halua istua edelleenkään...) ja mennään sillä sitten kunhan vaan saadaan tehdä ja olisi kivaa, koska Nova on maailman ihanin koira.

Koiratanssista on tullut nyt se ykkösjuttu ihan ehdottomasti ja se on nyt vienyt kaiken aikani joka suuntaan. Kursseja olen pitänyt ja niitä on nyt suunnitteilla. On ihan superkivaa opettaa lajia toisille! Uutta FS-ohjelmaa ei meinata saada millään aikaiseksi, tai no musiikkia ei taas tunnu löytyvän. Ensin löytyi miljoona ja sitten ei mikään kelpaakaan. Yritän nyt saada jotain nopeaa, jos Nova ilostuisi. Ensin mietin kaunottaren ja hirviön yhtä nopeaa musiikkia, sitten oli Tarzan-teemainen jo tekeillä ja se on tällä hetkellä se ykkösjuttu.

Kuitenkin kaikkien ylläriksi me ollaan innostuttu HTM:stä. Varmaankin juuri siksi kun FS on niin vaikeaa eikä suju niin pitää vaihtaa lajia :D HTM on kyllä sellaista pilkunviilausta että oksat pois, milli sinne, milli tänne naks ja nakki nenään mutta mikä tärkeintä, Nova on IHAN INNOISSAAN kun namia tippuu tauotta suuhun!!! Koira, joka aiemmin on inhonnut seuraamista. No tokihan mäkin olen ihan hullaantunut nyt tähän lajiin kun koira ei pysy nahoissaan.

Tokoseuraaminen sillä onkin valmiina, siitä on helppo tehdä HTM vas-puolella seuraaminen eri käskysanoin ja poistamalla kaikki istumiset. Lisäksi ollaan tehty edessä ja takana poikittain olemista eri suuntiin.

Maaliskuussa Tampereelle HTM-möllikisoihin
Huhtikuussa Janakkalaan SM-kisoihin freestylen puolelle
Toukokuussa Tampereelle HTM alokasluokkaan :D

Tokoakin ollaan tietty tokoporukan kanssa tehty hevosmaneesissa, mutta vähemmälle se on jäänyt. Ja kyllä huomaa, että tarvitsisi tehdä enemmän, jotta pysyisi muistissa. Perusasennoistakin tulee äkkiä vinoja jne jos lipsuu yhtään. No, Nova on tosiaan kehittänyt näitä kierroksiaan siihen tahtiin, että se huutaa jo ihan perus tokoseuraamisessakin jos palkat syrjässä, joten sekin laji pilattu....o-ou.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti