lauantai 1. joulukuuta 2012

huutamispohdintoja

Viimeisimmän kirjoitukseni jälkeen juttelin kavereitteni kanssa, mikä Novan huutamisen taustalla mahtaisi olla.   
Osa oli sitä mieltä, että kyseessä palkkaamattomuus eikä yhtään sen kummempaa, osa taas täysin vakuuttuneita että Nova kärsii kovista kivuista. No, koska oli mahdollisuus, että Nova saattaa olla kipeä kun se sitä selkäänsä on aiemminkin sairastellut, saimme onneksemme pikaisesti ajan Kotin Tanjalta.

En yhtään osannut sanoa mitä se oikein huutaa ja mistä. Niinpä kokeilin ja jätin joka kerta superherkun sivuun, jotta näkisin huutaisiko se palkattomuutta. 

1. teen tokoa, ei huuda

2. teen tanssissa superhelppoja juoksuja eteenpäin, ei mitään vaikeaa, helppoja etuperin pyörimisiä, ei huuda

3. teen tanssissa vaikeita asioita- huutaa , pyydän eteen front-asentoon missä sen pitää vain seistä edessäni -huutaa. (nyt myöhemmin tajusin, että tämä front on novalle kaikkein -jostain syystä- kuumentavin temppu)

Tämän perusteella noissa vaikeissa tempuissa olisi joku mikä sitä kiusaa (kipu?) ja marssittiin hoitoon.

Tanja kuitenkin sanoi, että selkä oli paremmassa kunnossa mitä viimekerralla! Niskasta löytyi kuitenkin jumitus, mikä oli vähän oudonlainen. Se onneksi saatiin auki. 


Nyt hoidon ja levon jälkeen Nova tekee peruspyörimiset taas ensimmäisellä käskyllä (niskajumi selittää tämän), mutta niissä se ei ole koskaan huutanutkaan, ollut vaan laiska pyörijä.

Niin ja takaosaansa se venytteli muutaman päivän hoidon jälkeen, nyt en ole taas huomannut. Takapäätään ei siis ole venytellyt ollenkaan varmaan pariin vuoteen :(

Muuten se on nyt tekemiseltään vähän innokkaampi, Epäilen tämän johtuvan kuitenkin parin viikon treenitauosta. Halliin ei olla päästy treenaamaan, joten en tiedä miten se siellä huutaa, mutta huutamisen olen saanut esille kotioloissakin kun jätän superpalkan sivuun ja teetän sille kuumentavan asian. Nyt olen kuitenkin niin varma mitä koirien kanssa nyt voi olla (tää on ihan mahdotonta selvittää mistä mikäkin johtuu kun ne ei kerro) että se huutaa sitä palkkaansa koska se aloittaa huutamisen jo siitä vaikken pyydä siltä mitään. Huomaan miten siltä (siis jopa mun Novalta!) nousee tietyissä liikkeissä kierrokset, ne nousee vähän, mutta se riittää aiheuttamaan huutamista. Voihan se muistaa jonkin aiemman kiputilan jne mutta ne tuntuvat aika kaukaa haetulta. Uskon ihan pelkkään koulutukselliseen ongelmaan, tai oikeastaan siihen, että tässä on monen ongelman vyyhti. 

Tai ollaanko me sitten treenattu liian vähän, Koiratanssin pitäis olla meidän ykkösjuttu ja me tehdään kaikkea muuta miljoona kertaa enemmän ihan vain siitä syystä ettei meillä ole mahdollisuutta treenata tanssia. No, se mitä Nova ainakin rakastaa yli kaiken on uusien temppujen opettelu kun on nakki kädessä ja sen voi tehdä yleensä ainakin alkuun kotona! Nyt ei tosin olla juuri uutta opeteltu, jotta sille varmistuisi nuo ohjelman liikkeet. Liikkeet se kyllä osaa vaikka unissaan. Itse koreografiaa PM-kisoja varten en ole edes jaksanut yhtään miettiä vaikka siinä olisi paljon töitä, kun suurimpana ajatuksena on vaan tuo että päästäänkö lähtemään ja että saisin Novan ylipäätään tekemään siellä yhtään mitään kun meillä on nyt tällainen kriisivaihe. Mielenvirkistykseksi se on kasaillut purkkeja pienimmästä suurimpaan ja tehnyt muuta yhtä hyödyllistä, jottei elämä kävisi liian helpoksi ja yksitoikkoiseksi.

Nova tekee kaiken nami kädessä ilman ongelmaa. Tanja meinasi, että jos se todella olisi kipeä, se näyttäisi myös silloin edes jonkinnäköisiä oireita. Miten tämän suhteen nyt voidaan edetä, niin jos tilanne ei yhtään rauhotu, voin Noppiksen viedä vielä lääkäriin tutkittavaksi, verikokeille ja niskakuville (kaikki muu on jo kuvattu), ja sitten aloitetaan koko tanssi ihan pentuasioista alusta, ja kisataan 1.30 pituisilla pentuohjelmilla jotta saadaan taas perusasiat kohdilleen, koska sillä taitaa vaan mennä hermot kun se joutuu tekemään vaikeita juttuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti