maanantai 20. elokuuta 2012

Lesley Nevillen koiratanssikoulutus

Lesley Neville ja hänen ystävänsä Jackie saapuivat Englannista kouluttamaan Suomen tanssijoita koko viikonlopuksi. 

Perjantaina tehtiin ohjelmat läpi, ja he kommentoivat niitä. Nova teki parhaiten ikinä mutta nyt saatiin kiljuva ja miltei haukkuva koira esille taas...?? mikä siis mua ärsytti vaikken siitä mitään maininnut. Meidän uudesta ohjelmasta tykättiin ja Lesley sanoi Novan olevan todella kuuliainen ja minulle "kohtelias" koira. Jos se jättää jotain tekemättä, annan sille epäselvän käskyn ja se mieluumin vain on kuin tekee omiaan. Eli multa pitää tulla käskyt selvemmin ja riittävän ajoissa etenkin kun on paljon myös mun liikettä niin aina ensin selvä käsky ja sitten vasta oman liikkeen aloitus, muuten Nova jumittuu. Ja koska koiran tulee olla aina "ykkönen" on vaarana että mä nousen isompaan rooliin mitä nova, jos se jättää vähänkin jotain tekemättä.


Ohjelma oli muuten täsmällinen ja tarkka, samoin koira. Sellaisista liikkeistä he erityisesti tykkäsivät, missä mä ja koira tehtiin jotain samaa. He halusivat että kyseessä keijuohjelma, vaikka mä en ollut ajatellut tätä miksikään teemaksi erityisesti. Mutta koska teema "oltava", se olkoon keijut. Ohjelma ei erotu yleisestä massasta tarpeeksi, siihen tarvitaan jotakin erityislisää vielä. Kierrettävä laatikko liian matala ja tylsä, perinteinen, joten sen sijalle jättisieni tai itse ajattelin perhosta tmv? jonka yli nova esim hyppäisi kuulemma. En osaa kyllä mitään rakentaa enkä tiedä mistä jotain jättiläisperhosia alan etsiä.


Sunnuntain koreografiaosuudessa katsottiin ohjelmien alut. Meidän alussa riskinä se, että nova lopettaa nolon liian aikaisin, etenkin kun musiikkia ei aina saada heti alkamaan kun haluan. Siihen yksi pyörähdys lisää. Peruuttamiseen yksi pyörähdys jos näyttää että pysähtyy (pysähdykset näyttää kielloilta), jos menee niin saa mennä. 


Koreografian ongelmaosuudessa näytin voimakkaan kohdan, johon halusin lisää voimaa. Siihen volttihyppy, läpi selkä, läpi selkä ja kierto, rengas pois. Näin jos ehtii, muuten muokkaan.Lauantaina alkulämpän jälkeen htm:ää. Ensin positioon tuloja ja täsmällistä asentoa. Sitten yhtä askelta. Oikeaa ja vasenta seuraamista. Tokon ja htm:n vasemman puolen seuraamisen erottaa Novalle käskysana ja mun jalkojen asento. HTM:ssä ei istuta. Novalle oikean puolen positioon tulo on tavallaan paljon helpompi, sillä sitä se ei sekoita mihinkään temppuun eikä tokoseuraamiseen. Tehtiin todella todella tarkasti, positiot oli oltava juuri eikä melkeen ja kouluttajat painottivat miten tärkeää alkuopetus on, ettei siinä lintsaa. Lopuksi vielä siirtymiä. 


Sitten ryhmässä paritreeninä liikkeiden yhdistelemistä, silloin tuntui ihan tyhmältä että miksi tällaista kun  mä haluan oppia uutta, mutta oli siinä kyllä ideaa kun muuten kangistuu aina samoihin vanhoihin kaavoihin eikä edes uskalla kokeilla mitään uutta. Nyt oli pakko.


Iltapäivällä oli vielä tosi kiva osuus eli eri temppujen käymistä läpi erityyppisten liikeryhmien kautta. Joko Lesley vaan kertoi niistä ja esim. erityyppisistä pujotteluista, tai sitten pyysi esimerkkikoiran niihin. Hyppyihin tarvii hyppytekniikka opettaa aina erikseen, vähän kuten agilityssäkin ;) Alkuopetuksessa vanteella saa hyppyihin ilmavuuden eikä laiskoja saa sallia. Noppis pääsi esimerkkikoiraksi volttihyppyihin. Ensin piti hypätä käsien välistä tehdyn renkaan läpi, mutta eipä tietenklään siltä puolelta jonka nova osaa, joten uusi juttu siinä heti. No, se ei ollut ongelma. Sitten tuolille istumaan ja hyppy renkaan läpi aina rengasta nostaen, jotta sen on pakko ponnistaa mun rintakehästä vauhtia koska ei enää pysty muuten hyppäämään niin korkealle. Sitten seisten sama juttu ja siitä sitten käsirenkaan häivytys ja volttieffekti tulee kun palkan saa lopulta tulemaan oikeasta suunnasta. Kysyin liikkeen turvallisuudesta. Lesley oli sitä mieltä, että on yhtä turvallista kuin pöydälle hyppääminen ja siitä alas ettei siis ongelmaa, hänestä pelkkä suora hyppy vaarallisempi kun ei saa mistään tukea. Opettelemme siis tämän. Seisten saatiin tehtyä jo monta, mutta eihän se nyt mikään kovin nätti vielä voinut olla. Etutassuilla seisominen on englannissa kielletty liike, Lesley meinasi, että jos koira tekee sen nätisti ja sulavasti ei siinä hänestä ole ongelmaa, mutta Nova ei ainakaan tule tekemään sitä enää ikinä kisoissa suoraan mua vasten jottei meitä ainakaan hylätä sen vuoksi. Suurimmaksi osaksi loukkaantumiset Lesleyn mukaan tulee vääristä alustoista ja se on niin totta... Nova opetteli myös tassun laittamista ristiin ja jo on naarmuilla mun kädet sen jäljiltä! Ei tajunnut :)


Sunnuntaina jatkettiin tempuilla ja ongelmilla ja tehtiin koreografioita loppuun. Eli samantyylistä kuin lauantainakin. Niin ja palloilla tehtiin naksutintreeniä :) Oli kyllä kiva koulutus ja mulla vasta huippu koira onkin. Kouluttajat olivat ihan mahtavia ja niin asiansa osaavia ja siitä nauttivia kuin vaan ikinä voi. Kaikkia he neuvoivat niin suurella sydämellä, oli sitten koulutettava vasta-alkaja tai kokenut konkari. Miten he voivatkaan keksiä koreografioihin jokaisen tason mukaiset ratkaisut tuosta noin vain...itseasiassa tosi ärsyttävää kun mäkin haluisin osata tehdä ohjelman noin vain!!! :DD Nyt sain taas uutta intoa treenata ja erilaista silmää tehdä koreografiaa. Ja nyt uskallan alkaa opettaa volttia yksinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti