perjantai 15. toukokuuta 2015

Voi pojat!Viime lauantaina kisattiin maajoukkuekarsinnoissa Tampereella, ja jostain ihme mielijohteesta olin päättänyt ilmoittaa Novan HTM-lajiin. No, siinähän kävi paremmin mitä ikinä olisin osannut arvata, tuloksena toinen sija ja myös toinen serti!! Noppis teki koko ohjelman aivan hiljaa ja oli muutenkin iloinen! No, htm on paljon selkeämpää koiralle, mitä fs. Ohjaajalle toki myös.

Tämähän nyt tarkoittaa sitä, että Novalla olisi pisteiden valossa oikeus sekä fs- että htm-maajoukkueisiin. Hakemusta en ole vielä lähettänyt, mutta molempia paikkoja tuskin vastaanotetaan jo ihan senkin vuoksi, että kahden kunnollisen ohjelman tekeminen ja hyvänä pitäminen ei täsmää siihen, miten paljon Novan kanssa pystyy treenaamaan.

Rin kävi tänään eläinlääkärissä molempien silmien silmätulehduksen vuoksi, mikä ei hoitunut kotikonstein. Painoa on mittarissa 11,5 kg. Ei palleja, vasemmanpuoleinen on hävinnyt kokonaan :( Ja ei, ei ole sisäsiisti vieläkään :D
Rimpula on kehittynyt valtavasti kaikilla osa-alueilla. Nyt se malttaa maata maassa vapaana siinä mihin sen jätän, ja odottaa rauhallisessa mielentilassa vuoroaan. Ja voi apua sitä vauhtia ja innokkuutta, kun hän saa luvan tulla tekemään! Rauhoittumismatto on sisällä käytössä, ja siihen se menee aina taukojen ajaksi makoilemaan kun mä mietin seuraavaa sotasuunnitelmaa. Novan kisoissa voin jättää sen jo melko hyvin mielin kevythäkkiin, siellä se odottaa hiljaa eikä tarvitse enää pelätä sen murtautuvan sieltä ainakaan ihan heti.

Auran Nuuskujen pentukoulu loppui, Rimpula oli priimusoppilas, tietenkin :) Kurssi pidettiin ulkokentällä. Tuijan koirakoulun pentukurssi hallissa on vielä vähän kesken. Sielläkin Rin toimii loistavasti, pystyy olemaan koko tunnin vapaana toisten häiriössä. Kun tehdään niin tehdään ja kun ei tehdä, niin se makoilee odottaen vuoroaan. 24.5 ja 15.8 on Riitta Kivimäen tokopäivät. 11.6 alkaa Lentsun tokokurssi ja Rin pääsi mukaan lisäksi pentujen tavoitteelliseen tokoryhmään, mikä alkaa 3.8 (ehkä päästiin siks mukaan, kun laitoin perusteluksi miksi juuri meidän täytyy päästä, niin sen, että joka kurssilla pitää olla yksi silakka)! Tähän väliin mahtuu muutamat pentutreffit sun muuta kivaa mm. viikottaiset häiriötreenit kavereiden kesken. Eiköhän siinä ole pennulle ohjelmaa riittämiin :D


Mökillä. Rin juoksee ja juoksee ja juoksee. Nova makaa pienenä keränä kuusen alla kolossa peläten kaikkea, esim. rakentamisen ääniä. (Onneksi tietää sen tämän tavan, niin osaa etsiä sitä kuusten alta.)  Nelli kaivaa kuoppia ja odottaa ruokatarjoilua. 


Novaa peni paimentaa ulkona edelleen, siihen en ole osannut puuttua kun juoksevat pisin metsiä. Nova selvästi kärsii ja menee ihan lukkoon kun komennan vähääkään Riniä, ja kun kutsun Novaa luokse, se kyllä tulee, mutta selvästi varoen pentua. Rin kyllä tietää, että Novassa roikkuminen ei ole todellakaan sallittua, ja siitä tuleekin kunnon puhuttelu jos erehtyy kokeilemaan. Lapsia alkoi nyt viimeviikolla paimentaa ensimmäistä kertaa ja yritti sitä myös uudelleen. Pyörii niitä ympäri ja yrittää jopa näpsiä. Ei ole aina helppoa erottaa milloin se paimentaa ja milloin ei, mutta tuo nyt on taas yksi asia, jota ei todellakaan tehdä ikinä.

Ihmisiä tuo rakastaa vähän liikaakin (toisaalta hyvä niin), on sellainen ilovispilä ketkupentu ja hyppii minkä ehtii jos päästää moikkaamaan. No, se on nyt tehotreenin alla, vaikka luulen, ettei ihan helpolla tämän asian kanssa päästä! Ovissa ja kadun ylityksissä on kyllä kolmikosta ehdottomasti taitavin, ja istuu heti ensimmäisenä tietäen, että näin kuuluu tehdä ja tulee esim kadun yli vasta luvan kanssa. Nelli on kuin asiasta ei olisi koskaan kuullutkaan ja Nova elää omassa hidastetussa maailmassaan, jossa jää seisomaan esim. jalkakäytävän reunalle vaikka puoleksi tunniksi tuijottaen tyhjyyteen tietäen, että tässä oli se tehtävä, mutta nyt haluan mieluiten vaan möllöttää :) On ne kaikki niin erilaisia ja omanlaisia, onneksi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti